Ljetne priredbe 2017.

I za kraj, čisti glazbeni užitak uz duo Bošnjak - Milošev

U završnici 61. Ljetnih priredbi, 24. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine održan je koncert dvojice glazbenih virtuoza - Danija Bošnjaka na oboi i Aleksandra Miloševa na violini - koji su publici uspjeli priskrbiti više od sat vremena čistog glazbenog užitka.

Popularnom Đurologijom zaključen dramski program ovogodišnjeg festivala

Kao posljednji kazališni program 61. Ljetnih priredbi, 21. kolovoza 2017. godine, na Sceni Zidine, održana je autorska komedija Branka Đurića Đure - Đurologija, koja još uvijek, gdje god gostovala, nastavlja obarati sve rekorde, i tako potvrđujući status najgledanije predstave diljem regije.

Izvedba Večernje molitve Blažene Djevice Marije zaslužila snažne ovacije

Kao najiščekivaniji program glazbenog dijela 61. Ljetnih priredbi, 18. kolovoza 2017. godine, u Krčkoj katedrali posvećenoj Bogorodici, mogla se čuti Monteverdijeva Vespro della Beata Vergine 1610 (Večernja molitva Blažene Djevice Marije), i to u svečanoj izvedbi Vokalnog ansambla Antiphonus, a koji je ovom prigodom nastupio u bitno proširenom sastavu.

Komedija Dame biraju po drugi put oduševila brojnu krčku publiku

Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužila su dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je nakon izvrsnih Kerova beogradskog YuGoArt-a, 14. kolovoza 2017. godine, u prepunoj osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, i to po dugi put, odigrana hit-komedija Dame biraju, sarajevskog AltTeatra.

Čelist Maxim Beitan i pijanist Domagoj Gušćić zaslužili ovacije

Klasično-glazbene sesije 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine, nastavljene su koncertom proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji našeg pijanista Domagoja Gušćića, s time da je program održan u kontemplativnom ambijentu krčkog franjevačkog samostana.

Nakon prinčeva, demistificiran i život poznatih ženskih likova iz bajki

Nakon uspjeha komedije I živjeli su sretno...? kojoj je pošlo za rukom demistificirati život prinčeva, Scena Gorica priredila je i nastavak u vidu predstave I živjele su sretno...?, a koja je na kazališnim daskama krčke Scene Zidine, u sklopu programa 61. Ljetnih priredbi, odigrana 07. kolovoza 2017. godine.

Gudači Acoustic projecta donijeli snažnu kreativnu i interpretativnu energiju

Sam vrhunac koncertne sezone 61. Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2017., na Sceni Zidine obilježila je vrhunska izvedba gudačkog orkestra ansambla Acoustic project, koji je i ove godine, svojom kvalitetom i inovativnošću,  zaslužio termin u programu jednog od najstarijih jadranskih festivala.

Kerovi ili sagledavanje života iz tuđe perspektive

Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužila su dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, od kojih je prvi, i to beogradski YuGoArt, 31. srpnja 2017. godine, na Sceni Zidine, izveo hit-komediju Kerovi.

Cadenza Zagreb oduševila zanimljivim odabirom skladeteljskih velikana

Nakon Trija Osor, serija koncerata klasične glazbe u sklopu 61. Ljetnih priredbi nastavljena je, 27. srpnja 2017. godine, i to koncertom Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb koji se Krčanima na Sceni Zidine predstavio djelima L. Boccherinija, A. Klobučara, M. Miletića, I. Zeljenka, G. Puccinija, A. Dvořaka, E. Elgara i D. Bobića.

Iglica mališane poučila o vrijednostima prihvaćanja drugačijih

Nakon što je prvi otkazan zbog iznenadnih vremenskih neprilika, drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Iglica, nastala u (ko)produkciji Male Scene i Trio cirkus teatra, u osnovnoškolskoj sportskoj dvorani odigrana je 26. srpnja, i to zajedno s radionicom cirkuskih vještina koja je uslijedila u nastavku.
  • 1
  • -
  • 2