Decumanus 2014.

Lica grada Krka pobudila značajnu pozornost

Kao dio ovogodišnjeg programa Krčkog badnjeg jutra, u Galeriji Decumanus otvoren je izložbeni projekt mladog krčkog fotografa Srđana Hulaka. Riječ je o neobičnom ciklusu, točnije svojevrsnoj art in progress inicijativi, skrivenoj iza naziva Lica grada Krka koja donosi 65 s autorove strane subjektivno izabranih portreta.

Uđite u začudan svijet ruske bajke

U Galeriji Decumanus, u organizaciji krčkog Centra za kulturu, 15. prosinca 2014. godine, pred punim auditorijem, predstavljene su dvije ilustrirane zbirke ruskih bajki - Do koljena u zlatu, do lakta u srebru i Leteći sag, objavljene u nakladi zagrebačke Eskadrile.

Predstavljanje dviju ilustriranih zbirki ruskih bajki

Predstavljanje dviju ilustriranih zbirki ruskih bajki Do koljena u zlatu, do lakta u srebru i Leteći sag održati će se 15. prosinca 2014. godine u krčkoj Galeriji Decumanus s početkom u 18.00 sati. Knjige su nedavno objavljene u nakladi zagrebačke Eskadrile, a prijevod s ruskog zajednički potpisuju Slađana Domladovac i Zdenka Vukadin.

Predstavljen ilustrirani vodič Đir po Krku

Kao dio ovogodišnjeg programa organiziranog u povodu blagdana sv. Nikole, u krčkoj Galeriji Decumanus, 05. prosinca, održano je predstavljanje ilustriranog vodiča - slikovnice Đir po Krku, objavljenog u nakladi Centra za kulturu Grada Krka, a kojeg su svi krčki mališani dobili u svojim poklon paketima.

Posjetite dokumentarnu izložbu MI.14 - nagrade & događanja

U Galeriji Decumanus, 15. studenog 2014. godine, otvorena je dokumentarna izložba MI.14 - nagrade & događanja kojoj je zadaća da psjetiteljima, možda ponajviše djelatnicima u turizmu, pomogne u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju rezultata netom završene sezone koji predstavljaju najbolju motivaciju za pripremu nadolazećeg turističkog ciklusa.

Predavanjem i otvorenjem izložbe otpočela proslava 443. godišnjice Lepantske bitke

Baštineći bogatu kulturno-povijesnu tradiciju, a prepoznavajući unutar toga iznimno pomorsko nasljeđe 2008. godine Centar za kulturu Grada Krka pokrenuo je projekt Štorija o galiji Cristo Ressussitato, kojim otad obilježava godišnjice Lepantske bitke.

Vizualni i opipni taktilizam Alme Dujmović i Borisa Rocea

U krčkoj galeriji Decumanus, 04. rujna 2014. godine, otvorena je zajednička izložba slikarice Alme Dujmović i keramičara Borisa Roca kojom je nastavljen prošlogodišnji projekt Media Connexa, čiju koncepciju potpisuje povjesničarka umjetnosti i kustosica Višnja Slavica Gabout, koja je uz autore i predstavila izloženo.

Crtački opus Otona Glihe predstavljen krčkoj publici

U krčkoj Galeriji Decumanus, 12. kolovoza 2014. godine otvoren je izložbeni projekt kojim se obilježava stogodišnjica od rođenja poznatog krčkog slikara Otona Glihe. Prvu od dvije, tijekom kolovoza, predviđene izložbe zajednički su otvorili Maja Parentić, ravnateljica krčkog Centra za kulturu i Nikola Albaneže, kustos i autor recenzije postava.

Jedinstvena zbirka razglednica u krčkom Decumanusu

U krčkoj Galeriji Decumanus, između 01. i 12. kolovoza 2014. godine, može se razgledati jedinstvena zbirka povijesnih razglednica, i to kao izložbeni dio programa kojim Centar za kulturu Grada Krka obilježava stogodišnjicu Prvog svjetskog rata. Naime, svečanim koncertnim programom u povodu ove značajne obljetnice prethodno su otvorene ovogodišnje Ljetne priredbe.
 

Eksperimentima Emanuele Santini zaključen Linkin6 [art]

U Galeriji Decumanus od 18. srpnja 2014. godine može se razgledati izložba grafičkih eksperimenata Mind eScapes Riječanke Emanuele Santini, kojom ujedno i završava višemjesečni izložbeni projekt  Linkin6 [art] što ga je Centar za kulturu Grada Krka pokrenuo u suradnji s kustosicom Višnjom Slavicom Gabout i vizualnim umjetnikom Igorom Gržetićem.

  • 1
  • -
  • 2
  • -
  • 3