Decumanus 2018.

LINK-IN-ART: Metafizika svjetla u fokusu izložbe Maje Radešić

Multimedijskom izložbom Maje Radešić Svjetlosno tijelo (Luminous Body), u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 14. rujna 2018. godine, nastavljen je, ujedno i zaključen izložbeni projekt LINK-IN-ART tijekom kojeg se, na temu primordijalnog i magijskog u suvremenim likovnim praksama, publici prethodno predstavila i Antonia Čačić.

Andski pejzaži Antonije Čačić otvorili ovogodišnji LINK-IN-ART

Izložbom slika Antonije Čačić Pirushtus ili O nestalnosti oblika, u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 24. kolovoza 2018. godine, otpočeo je gotovo dvomjesečni izložbeni projekt LINK-IN-ART tijekom kojeg će se do početka listopada, na temu primordijalnog i magijskog u suvremenim likovnim praksama publici predstaviti i Maja Radešić

Peto izdanje izložbenog projekta U kontrapunktu otkrilo temu Trag

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, između 03. i 23. kolovoza 2018. godine, može se razgledati izložbeni projekt U kontrapunktu, koji, obrađujući temu Trag, združuje radove dviju suvremenih hrvatskih umjetnica, i to fotografije Renate Škrinar i slike Roberte Vilić.

Vizualne onomatopeje i obojeni ritmovi Ante Baktera izloženi u Krku

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, između 13. srpnja i 02. kolovoza 2018. godine, može se razgledati izložba Barke i njihove obale zagrebačkog slikara Ante Baktera, inače člana Hrvatskog društva likovnih umjetnika koji je dosad svoje radove izlagao na mnogim samostalnim i skupnim izložbama u zemlji i inozemstvu.

U Decumanusu predstavljeni radovi slovačkog kipara Pavola Šteska

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, 21. lipnja 2018. godine, u neformalnoj atmosferi, otvorena je izložba Pleasure [in sculpture] znanog slovačkog kipara Pavola Šteska, a što će posjetiteljima krčke galerije na raspolaganju biti sve do 12. srpnja.

Pleasure [in sculpture], otvorenje izložbe slovačkog kipara Pavola Šteska

Otvorenje izložbe Pleasure [in sculpture] poznatog slovačkog kipara Pavola Šteska održat će se u Galeriji Decumanus, i to u četvrtak, 21. lipnja 2018. godine, s početkom u 18.00 sati. Izložbu organizira Centar za kulturu Grada Krka.

KRK25: Predstavljene Tišine, izložba akvarela i vinorela Saše Lončarića

U Galeriji Decumanus, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, 01. lipnja 2018. godine, kao dio programa organiziranog u povodu proslave Dana Grada Krka, pred punim auditorijem, javnosti su predstavljene Tišine, izložba akvarela i vinorela krčkog autora Saše Lončarića, po vokaciji strip crtača, a kojem je jedan od omiljenih formata, kojem se često posvećuje, i karikatura. 

Nagrađene najbolje fotografije inspirirane ekološkim temama

Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk i ovu godinu raspisalo je 10., jubilarni nagradni natječaj, kojem je zadaća bila dodatno potaknuti one iskusne i nešto manje iskusne kreativce na promišljanje o važnosti razvrstanog odlaganja otpada, zatim o vodi kao najdragocjenijem prirodnom resursu, ali i poštivanju ekoloških normi u najširem smislu.

Krčke legende i frankopanska povijest kao poticaji kreativnosti

Kao uvod u ovogodišnji zaista bogat program kojim će se obilježiti dan zaštitnika Grada Krka i Krčke biskupije - sv. Kvirina, u Galeriji Decumanus, 18. svibnja 2018. godine, pred punim auditorijem, otvorena je izložba uglavnom fotografskih i video radova učenika Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir nazvana Stopama Krčkih legendi.

Međunarodna izložba i hip-hop spektakl obilježili Prvomajski inkubator

Ovogodišnje izdanje Prvomajskog inkubatora, kao jedinog krčkog aktivizmom obojenog festivala kojem je još jednom, i to zaista uspješno, pošlo za rukom združiti glazbene i likovne sadržaje, održan je tijekom vikenda 27. i 28. travnja, s nastavkom, u vidu Prvomajskog šušura - 01. svibnja.

  • 1
  • -
  • 2
Pretplati se na RSS - Decumanus 2018.