Iz medija

Darivateljima krvi iz Kluba sto kapi Općina Punat darovala odore

U Maloj vijećnici grada Krka, 23. travnja, okupila se umnogome posebna skupina otočana. Članovi Kluba sto kapi koji okuplja, udružuje i organizira otočne dobrovoljne darivatelje krvi sa stotinu i više darivanja, jednako kao i njihove kolegice koje su tom humanom i plemenitom činu pristupile 75 i više puta, danas su ondje preuzeli vrijednu donaciju Općine Punat, u vidu prigodnih uniformi - jednoobraznih majica i jakni s izvezenim logom udruženja čijim se članstvom svi redom ponose.

Gradi se mini kružni tok u naselju Pinezići

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Primorsko-goranske županije Robert Maršanić i Josip Depope, predsjednik Mjesnog odbora Skrbčići-Pinezići, obišli su i prigodnom tiskovnom konferencijom javnosti predstavili nedavno otpočele radove na gradnji kružnog toka u naselju Pinezići.

Krk dobiva novu sportsku dvoranu za borilačke sportove, pogledajte kako će izgledati

Na ovotjednom redovnom radnom sastanku krčkog gradonačelnika Darija Vasilića s najbližim suradnicima iz svih odsjeka gradske uprave predstavljen je i formalno prihvaćen Izvedbeni projekt izgradnje sportske dvorane za borilačke sportove, odnosno plan rekonstrukcije i dogradnje postojeće zgrade Hrvatskog zavoda za socijalni rad - Područnog ureda Krk.

Sportsko-rekreacijska renesansa Krka dolazi iduće godine. Ovako će izgledati kompleksi koje se planira graditi

Ulaganja u igrališnu i sportsko-rekreacijsku infrastrukturu, dio kojih je već pokrenut u ovoj godini, nedvojbeno će biti jedan od glavnih naglasaka investicija Grada Krka u 2024. godini.

Lučka uprava Krk donosi novi pravilnik o dodjeli vezova. Glavni kriterij bit će prebivalište

Na otoku Krku već se dugo raspravlja o potrebi unapređenja načina upravljanja komunalnim vezovima, reviziji njihova dosadašnjeg korištenja i unapređenja modela kojim se uvijek deficitarni vezovi te vrste dodjeljuju njihovim korisnicima. Slijedom takvih ciljeva, Županijska lučka uprava Krk je pokrenula postupak savjetovanja s javnošću s nakanom donošenja novog Pravilnika o uvjetima i kriterijima za dodjelu stalnog veza te njegovom korištenju na komunalnim dijelovima luka Županijske lučke uprave Krk.

Krk postao jedan od partnera međunarodnog projekta Climaborough. Želi biti klimatski neutralan do 2050.

Grad Krk odnedavno je jedan od partnera konzorcija gradova i organizacija udruženih u projektu Climaborough. Riječ je o projektu koji bi u budućnosti trebalo činiti stotinu klimatski neutralnih i pametnih gradova.

Krk drugačiji od ostatka Hrvatske. Osnovnoškolaca, a i razreda je više nego lani

I dok su misli otočnih mališana u ovim trenucima još uvijek okupirane onim (kasno)ljetnim radostima i uživanjem u završnici ljetnih praznika, misli dijela prosvjetara kao i svih nadležnih za organiziranje obrazovnih aktivnosti koje će se diljem naše zemlje početi provoditi s prvim rujanskim ponedjeljkom već su duboko u pripremama početka nove nastavne godine, one koja starta 4. rujna.

Nova regulacija prometa osjetno smanjila zastoje u krčkoj Poslovno-uslužnoj zoni Sveti Petar

Iako još u potpunosti nedovršena, nova prometna regulacija u Poslovno-uslužnoj zoni Sveti Petar u gradu Krku već je u prvim danima pokazala svoju smislenost i učinkovitost, osjetno smanjivši gužve i zastoje koji su ondje još donedavna vladali.

Krenuli upisi u prvi razred Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Koji se programi nude?

Temeljem Odluke o upisu učenika u prvi razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. koju je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, na mrežnim stranicama krčke Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir sada je i službeno objavljen Natječaj za upis učenika u prvi razred te obrazovne ustanove.

Predstavljen projekt izgradnje i nadogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na otoku Krku

U Velikoj vijećnici Grada Krka, 30. ožujka 2023. godine, upriličena je prezentacija projekta izgradnje i nadogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na otoku Krku, završnog djela višegodišnjeg, gotovo 86,5 milijuna eura vrijednog Projekta izgradnje sustava prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda otoka Krka kojim će sva obalna naselja na području tog kvarnerskog otoka uživati stopostotnu kanaliziranost i zbrinutost onečišćenih voda iz svih svojih domaćinstava i gospodarskih subjekata koji ondje posluju.