Iz medija

Druženje sa stipendistima: Krk će olabaviti kriterije za dodjelu gradskih stipendija

novilist.hr, 28. prosinca 2018.

U Velikoj vijećnici Grada Krka jučer je održano sad već tradicionalno druženje gradonačelnika Darija Vasilića sa stipendistima Grada, ponajboljim srednjoškolcima i studentima koje Gradska uprava financijski podupire i u ovoj nastavnoj, odnosno akademskoj godini.

Cilj Krka - prvi energetski neovisan i CO2 neutralan otok na Mediteranu

novilist.hr, 16. prosinca 2018.

Krk ima jasnu namjeru biti prvi energetski neovisan i CO2 neutralan otok na Mediteranu, jedan je od zaključaka Sedme energetske konferencije otoka Krka koja je jučer održana u Velikoj vijećnici Grada Krka, u sklopu Europske klimatske inicijative te uz logističku podršku Udruge Eko Kvarner, Energetske zadruge Otok Krk, LAG-a Kvarnerski otoci, Komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk te Regionalne energetske agencije Kvarner.

Super vijesti s Krka: Bodulija na pragu petmilijunitog noćenja

novilist.hr, 14. prosinca 2018.

Na posljednjoj ovogodišnjoj, ali i posljednjoj sjednici Skupštine Turističke zajednice otoka Krka u aktualnom sazivu, njena direktorica Majda Šale članove je izvijestila da je ovogodišnji otočni turistički rezultat na pragu dosizanja 5-milijuntog noćenja.

Krčki vatrogasci proslavili 110 godina postojanja

novilist.hr, 12. studenog 2018.

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krk proslavili su ovog vikenda vrijednu obljetnicu svog društva. 

Pametni otoci: Krčanima demonstrirani primjeri dobre prakse izgradnje održivih razvojnih modela

novilist.hr, 18. listopada 2018.

U suradnji sa Zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Kraljevine Danske u RH u Velikoj vijećnici Grada Krka danas je za predstavnike hrvatskih županija, gradova, općina i poduzeća, ali i sve ostale zainteresirane, upriličilo konferenciju pod nazivom Pametni otoci.

Na Krku umjesto zelenih otoka - ukopani kontejneri

novilist.hr, 21. rujna 2018.

U nastojanju daljnjeg razvijanja i unapređivanja sustava odvojenog prikupljanja otpada, a koji se na cijelom otoku već neko vrijeme uspješno odvija po sustavu od vrata do vrata, krčki komunalci u suradnji sa svim lokalnim jedinicama s tog otoka već za iduće ljeto planiraju provesti mjere kojima bi se sustav trebao dodatno unaprijediti, ovog puta uglavnom u vizualnom smislu.

Konferencija Novog lista o otocima: Da, otoci su do 30 posto skuplji i na njima nije lako živjeti

novilist.hr, 11. rujna 2018.

Točno u 10 sati u opatijskom hotelu Mileniji u organizaciji Novog lista započela je Konferencija Razvoj otoka koju je otvorio Anto Ravlić, glavni urednik Novog lista.

U Dječjem vrtiću na Krku zasad je 34-ero prekobrojne djece, traže se rješenja

novilist.hr, 03. rujna 2018.

U Dječjem vrtiću Katarina Frankopan Krk, odnosno njegovoj matičnoj krčkoj jedinici i svim područnim ispostavama razasutim po otoku, na početku odgojne godine 2018/2019. koja, baš kao i ona školska, u formalnom smislu kreće upravo danas, upisano je 650-ero malih otočanki i otočana, kako vrtićkog, tako i jasličkog uzrasta.

Sinteza spoznaja: Što donosi monografija Krčka kulturna baština u izdanju Glose

novilist.hr, 28. kolovoza 2018.

Nakladnička kuća Glosa iz Rijeke objavila je ove godine opsežnu i bogato ilustriranu monografiju Krčka kulturna baština trojice autora - Antona Bozanića, Tomislava Galovića i Igora Žica. Osim njih, pojedine tekstove za tematske jedinice napisali su Sanja Bogović Zubčić, Morana Čaušević-Bully, Dino Demicheli, Dora Ivanišević, Jelena Marohnić, Ranko Starac, Milorad Stojević i Josip Žgaljić.

Grad Krk hita ka rekordu, ove godine milijunto noćenje ostvareno šest dana ranije nego lani

novilist.hr, 25. kolovoza 2018.

S 21. danom kolovoza u Gradu Krku je dosegnuta čarobna granica milijuntog noćenja. Prolazno vrijeme, odnosno statistički pokazatelj koji krčkim turističkim djelatnicima na prilično opipljiv način ukazuje u kojem će se smjeru kretati ocjene cjelokupne turističke godine, ove je godine ostvaren šest dana ranije no lanjske, dosad rekordne sezone u kojoj je isto postignuće ostvareno tek 27. kolovoza.

Pretplati se na RSS - Iz medija