Iz medija

Najstariji hrvatski jedriličarski klub u Krku dobiva moderan dom. Konture su mu sve vidljivije

Iz dana u dan, na lokalitetu krčkog Plava sve se jasnije naziru konture budućeg, suvremenog, funkcionalno oblikovanog sjedišta istoimenog jedriličarskog kluba, najstarijeg takvog udruženja na Jadranu.

U Krku zaključena proslava 180. obljetnice utemeljenja Matice hrvatske

U Velikoj vijećnici Grada Krka održanim okupljanjem zaključena je tijekom proteklih dvanaest mjeseci diljem Lijepe naše, ali i svijeta, obilježavana 180. obljetnica utemeljenja Matice hrvatske.

Krk dobio bespovratna EU sredstva, preko 9,5 milijuna ide za novi vrtić u Vrhu

Na ovotjednom kolegiju krčkog gradonačelnika Darija Vasilića, tijekom rasprave o predmetima Odsjeka za gospodarstvo, predstavljena je Gradu netom pristigla dobra vijest u vidu obavijesti Ministarstva znanosti i obrazovanja o statusu projekta izgradnje dječjeg vrtića u naselju Vrh.

Predstavljena brošura Uvijek lijep i čist - Zlatni otok Krk, dio je velikog edukativnog projekta

U sjedištu otočne komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk održana je tiskovna konferencija kojom je javnosti predstavljen novi zajednički projekt te kompanije, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i Hrvatske udruge stanara i suvlasnika zgrada.

Iz krčkih škola stižu dobre vijesti. Veći je broj bodulskih učenika nego lani

Na početku školske godine iz svih krčkih obrazovnih ustanova pristižu dobre vijesti, barem kad je u pitanju brojnost njihovih polaznika. Već godinama prisutni pozitivni trendovi više su no vidljivi u svim trima krčkim školama, kako onoj najvećoj i polaznicima najbrojnijoj - OŠ Fran Krsto Frankopan Krk - tako i dvjema manjim, ali ništa manje živima – OŠ Omišalj, odnosno OŠ Malinska-Dubašnica.

Jump2Krk: Austrijanac Riccardo Klotz osvojio prvo izdanje skakačkog atletskog mitinga

Posljednjeg kolovoškog dana 2022. godine, zahvaljujući suradnji i zalaganju Atletskog kluba Krk i Turističke zajednice Grada Krka te brojnim sponzorima, na krčkoj rivi premijerno je priređen atletski spektakl pod motom Jump2Krk iliti Skoči na Krk. Ovaj skakački miting na jednom je mjestu okupio brojne znatiželjnike, ljubitelje atletike i skoka u vis, ali i neke od ponajboljih europskih atletičara koji su u samoj završnici gledateljima ponudili pravu sportsku poslasticu, prepunu uzbuđenja.

To Bee Or Not To Bee: Pčele u Krku povezale mlade iz pet europskih zemalja

Krčka Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir tijekom ovog je tjedna domaćin srednjoškolaca i osnovaca iz Slovenije, Poljske, Portugala i Rumunjske - učenika i nastavnika škola koje zajedno s Krčanima već neko vrijeme sudjeluju u projektu nazvanom To bee or not to bee.

Krk grabi prema prestižnom certifikatu. Mogao bi postati prvi zero waste otok u EU-u

U sjedištu otočnog komunalnog društva Ponikve eko otok Krk održan je radni sastanak vodstva spomenute kompanije s predstavnicima organizacije Zelena akcija - provoditeljima međunarodne Zero waste strategije u našoj zemlji.

Krčki srednjoškolci dio su Škole budućnosti, evo zašto je to važno

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir odabrana je za jednog od sudionika programa Škola budućnosti za sezonu 2021./2022. I ove će školske godine naši učenici tako nastaviti s lani započetom izradom chatbotova u sklopu ovog projekta, pohvalila nam se Jelena Nuić, profesorica informatike u obrazovnoj ustanovi, iznimno okrenutoj i posvećenoj projektima i programima usmjerenim unapređenju i osuvremenjenju obrazovnih procesa.

Riješen problem na jednoj od glavnih krčkih crnih prometnih točaka

Nedavno je konačno dovršen prometni zahvat na kojem se posljednjih tjedana u Krku najintenzivnije radilo - semaforizacija križanja Ulice Slavka Nikolića, Vinogradske i Ulice Ivana Meštrovića. Tim su projektom, predstavio nam je Vedran Hajdin, voditelj Pododsjeka za redarstvo Grada Krka, u stvarnost napokon pretočene prometno-infrastrukturene izmjene i novine koje bi sigurnijim trebale učiniti pješački promet, a protočnijim i onaj na do jučer prilično problematičnom sjecištu vrlo prometnih krčkih cestovnih pravaca.