Iz medija

To Bee Or Not To Bee: Pčele u Krku povezale mlade iz pet europskih zemalja

Krčka Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir tijekom ovog je tjedna domaćin srednjoškolaca i osnovaca iz Slovenije, Poljske, Portugala i Rumunjske - učenika i nastavnika škola koje zajedno s Krčanima već neko vrijeme sudjeluju u projektu nazvanom To bee or not to bee.

Krk grabi prema prestižnom certifikatu. Mogao bi postati prvi zero waste otok u EU-u

U sjedištu otočnog komunalnog društva Ponikve eko otok Krk održan je radni sastanak vodstva spomenute kompanije s predstavnicima organizacije Zelena akcija - provoditeljima međunarodne Zero waste strategije u našoj zemlji.

Krčki srednjoškolci dio su Škole budućnosti, evo zašto je to važno

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir odabrana je za jednog od sudionika programa Škola budućnosti za sezonu 2021./2022. I ove će školske godine naši učenici tako nastaviti s lani započetom izradom chatbotova u sklopu ovog projekta, pohvalila nam se Jelena Nuić, profesorica informatike u obrazovnoj ustanovi, iznimno okrenutoj i posvećenoj projektima i programima usmjerenim unapređenju i osuvremenjenju obrazovnih procesa.

Riješen problem na jednoj od glavnih krčkih crnih prometnih točaka

Nedavno je konačno dovršen prometni zahvat na kojem se posljednjih tjedana u Krku najintenzivnije radilo - semaforizacija križanja Ulice Slavka Nikolića, Vinogradske i Ulice Ivana Meštrovića. Tim su projektom, predstavio nam je Vedran Hajdin, voditelj Pododsjeka za redarstvo Grada Krka, u stvarnost napokon pretočene prometno-infrastrukturene izmjene i novine koje bi sigurnijim trebale učiniti pješački promet, a protočnijim i onaj na do jučer prilično problematičnom sjecištu vrlo prometnih krčkih cestovnih pravaca.

U izradi je Registar otoka i Plan razvoja za idućih šest godina. Otočne projekte čeka 8 milijardi kuna

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prošli su mjesec u Dobrinju predstavljeni Registar otoka i Nacionalni plan razvoja otoka za razdoblje od 2021. do 2027. godine.

Krk već treći put najbolji mali grad u Hrvatskoj

Grad Krk je već treću godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život njegovih stanovnika u akciji koju tradicionalno organizira i provodi ineternetski portal Gradonačelnik.hr. 

Dobre vijesti s otoka! Gotovo sve krčke škole imat će više učenika nego lani

I dok su misli svih, pa tako i krčkih, mališana u ovim trenucima još uvijek okupirane (kasno)ljetnim radostima i uživanjem u završnici ljetnih praznika, misli i djela prosvjetara kao i svih nadležnih za organiziranje obrazovnih aktivnosti koje će se diljem naše zemlje početi provoditi s prvim rujanskim ponedjeljkom već su duboko u pripremama početka nove nastavne godine, one koja kreće 06. rujna.

Krk nadomak rekorda. U srpnju čak 95 posto posjeta u odnosu na 2019. godinu

Tijekom prvih 25 dana ovogodišnjeg srpnja, u Gradu Krku je ostvareno 45,6 tisuća turističkih dolazaka, što je za četvrtinu više u odnosu na prošlu godinu te čak 95 posto terminski usporedivog ostvarenja dolazaka rekordne 2019. godine. Otkrila nam je to takvim brojkama, ali i trenutačnim ulično-turističkim ozračjem i više no zadovoljna, direktorica Turističke zajednice Grada Krka Ivana Kovačić.

U Ponikvinim e-punionicama krenula naplata usluge punjenja električnih automobila

Od početka srpnja započela je naplata usluge punjenja elektrovozila na svim e-punionicama na otoku Krku koje su u vlasništvu otočne komunalne tvrtke Ponikve eko otok Krk.

Domaćih gostiju u lipnju na Krku je bilo dvostruko više nego lani

Tijekom lipnja je na otoku Krku bilo registrirano 97 tisuća posjetitelja koji su, pokazuju to službene statistike Turističke zajednice otoka Krka, ondje u tom mjesecu ostvarili 460,7 tisuća noćenja.