Iz medija

Rijeka počela s predstavljanjem kulturnog programa za 2020.: 27 susjedstava

rijeka2020.eu, 10. rujna 2019.

Rijeka je upravo započela s predstavljanjem bogatog kulturnog programa koji priprema za godinu Europske prijestolnice kulture. Program će se medijima i javnosti predstavljati sukcesivno, tijekom rujna i listopada, po tematskim programskim cjelinama kojih ima sedam i koje donose niz pojedinačnih programa i projekata.

Otpad najbolje zbrinjavaju Međimurci i Krčani

lokalni.vecernji.hr, 12. srpnja 2019.

Upornost i edukacija. To je recept. Posebno pohvaljuju udrugu proizvođača krumpira u kojoj također provodimo edukaciju. Pre-kom preuzima otpadni krumpir koji više ne završava u grabama - kaže Zvonimir Taradi, načelnik međimurske općine Belice koja je zasjela na vrh liste gradova i općina koji odvajaju najviše otpada.

Nova generacija sopaca, kantura i tancura pokazala sve što zna

novilist.hr, 08. srpnja 2019.

Prva subota u srpnju već više od tri desetljeća je dan okupljanja svih krčkih sopaca i pjevača, odnosno kantura i kanturica pučkih pjesama. U sjedištu Udruge sopaca otoka Krka smještenom u ugostiteljskom objektu znakovita imena Sopele toga se dana, već tradicionalno, održava Susret sopaca i folklora otoka Krka - natjecateljska manifestacija koja je davno izrasla u jedno od najatraktivnijih folklornih događanja Bodulije.

Krk, prvi pametni otok: Priča o futurističkom otoku koji postaje pionir razvoja novih tehnologija i očuvanja okoliša

jutarnji.hr, 06. svibnja 2019.

Krk je prvi u Hrvatskoj još prije deset godina centar pokrio besplatnom Wi-Fi mrežom. Imaju 40-ak nadzornih kamera, mrežu e-punionica, car i bike sharing. Više od polovice gradske rasvjete zamijenili su štedljivim LED-svjetlima.

Bike sharing: Nakon Baške i Omišlja, punionicu e-bicikala dobio i Krk

novilist.hr, 21. svibnja 2019.

Prestane li ikad kišiti, a upućeni kažu da bi moglo, aktualnim bi napokon mogao postati projekt sustava bike sharinga na čijem uvođenju već neko vrijeme, u suradnji sa svim otočnim jedinicama lokalne samouprave, radi krčka komunalna tvrtka Ponikve eko otok Krk.

Vatrogasci krčkog DVD-a uselili u svoj novi dom

novilist.hr, 06. svibnja 2019.

Krčki dobrovoljni vatrogasci imali su ovog vikenda razloga za sreću i zadovoljstvo. Slavljenje svetoga Florijana, zaštitnika vatrogasaca, krčki su DVD-ovci uveličali useljenjem u svoje nove, moderne i funkcionalne prostorije.

Krk će uskoro biti kompletno pokriven sustavom za najam električnih bicikala

novilist.hr, 11. ožujka 2019.

Zahvaljujući ulaganjima svih sedam krčkih lokalnih jedinica, zajedničkog komunalnog društva Ponikve eko otok Krk te potporama Ministarstva turizma i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, turistička i prometna infrastruktura otoka Krka uskoro će postati bogatija za mrežu punionica električnih bicikala izgrađenih u obliku stanica za njihovo iznajmljivanje.

Iskorak u dodatnoj promociji krčkih gastroaduta

novilist.hr, 12. veljače 2019.

Suradnjom Turističke zajednice otoka Krka, svih lokalnih TZ-a i agencije Gastronaut jučer je u Velikoj vijećnici Grada Krka upriličeno prvo u nizu planiranih okupljanja otočnih turističkih djelatnika, ugostitelja i promocijskih stručnjaka koji bi Krčanima trebali pomoći u nastojanjima unapređivanja ugostiteljske, odnosno gastrokomponente otočnog turističkog proizvoda, ali i promoviranju lokalnih gastroaduta.

Gradu Krku ostaje čak 78 posto paušala, većina iznajmljivača prijavljena na otoku

novilist.hr, 05. veljače 2019.

Nakon što je krajem prošle godine na snagu stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak koji je predstavničkim tijelima svih JLS donio obvezu donošenja odluka o visini paušalnog poreza po krevetu, odnosno u smještajnim jedinicama u kampovima i u objektima za robinzonski turizam, osim rasprava o iznosu tog poreznog opterećenja svih koji se bave pružanjem usluga turističkog smještaja u brojnim je lokalnim vijećima potaknuo i rasprave o teritorijalnoj raspodjeli novca uprihođenog od ostvarenog turističkog prometa.

Krk je otok s najviše zaposlenih i poduzetnika u Hrvatskoj

novilist.hr, 24. siječnja 2019.

Financijska agencija objavila je najnoviju analizu poslovanja poduzetnika na hrvatskim otocima koja je obuhvatila 51 otočni grad i općinu, pri čemu su u 2017. na otocima sjedište imala 4.322 poduzetnika, što je u prosjeku 32,6 poduzetnika na 1.000 stanovnika, dok je na razini RH taj prosjek 29,1 poduzetnik na tisuću stanovnika. 

Pretplati se na RSS - Iz medija