Ljetne priredbe 2018.

62. Ljetne priredbe: U znaku 900. obljetnice Frankopana na otoku Krku

Već 62 godine grad Krk, koji se ponosno predstavlja kao grad povijesti i kulture, iznova je domaćin Ljetnih priredbi, jednog od festivala s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali koji se kvalitetnim kulturnim sadržajima i autentičnim lokacijama promakao u naš prepoznatljiv kulturno-turistički proizvod.

OtpisaNE - priča inspirirana sudbinama bliskoistočnih migranata

Što kad vam kći u kuću dovede imigranta? Pitanje je to od kojeg kreće zaplet komedije OtpisaNE koju je krčka publika, u sklopu dramskog programa 62. Ljetnih priredbi, imala prilike pogledati u interijeru osnovnoškolske sportske dvorane (zbog vremenskih prilika izmještene sa Scene Zidine), i to 16. srpnja 2018. godine.

Zbor HRT-a koncert posvetio riječkom ranobaroknom skladatelju Vinku Jeliću

Kao dio programa 62. Ljetnih priredni, u Krčkoj katedrali, 13. srpnja 2018. godine, pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, koncert posvećen riječkom ranobaroknom skladatelju Vinku Jeliću (1596. - nakon 1636.), uz pratnju instrumentalnog ansambla, održao je prvi profesionalni hrvatski zbor - Zbor Hrvatske radiotelevizije.

Predstava Sve o ženama otkrila pet zanimljivih priča prožetih humorom i emocijama

Da književnik i dramatičar Miro Gavran dobro poznaje žensku psihu dokazao je mnogim predstavama čije predloške potpisuje, a nakon punih 18 godina svi zaljubljenici u kazalište mogu istinski uživati u još jednoj, točnije hit-komediji Sve o ženama, što je u sklopu 62. Ljetnih priredbi, na oduševljenje zavidnog broja okupljenih otočana, na Sceni Zidine izvedena 10. srpnja 2018. godine

Musica cubicularis predstavila renesansno glazbeno nasljeđe

U nastavku glazbenog programa 62. Ljetnih priredbi, 05. srpnja 2018. godine, održan je koncert poznatog slovenskog ansambla Musica cubicularis posvećenog predstavljanju glazbene baštine od srednjeg vijeka do klasicizma, s time da se, nakon višegodišnje pauze, iznova koncertiralo u prekrasnom ambijentu sada obnovljenog Frankopanskog kaštela.

Doktor od životinjica mališane poučio o pravom prijateljstvu

Prvi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Doktor od životinjica, kreirana u produkciji Dječje scene Teatra Gavran, na Sceni Zidine odigrana je 03. srpnja, i to pred solidno popunjenim auditorijem.

Koncertom ansambla Antiphonus otvorene 62. Ljetne priredbe

Koncertom ansambla Antiphonus, pod vodstvom maestra Tomislava Fačinija, 01. srpnja 2018. godine, u crkvi sv. Kvirina, svečano su otvorene 62. Ljetne priredbe, jedan od festivala, nakon dubrovačkog i splitskog, s najdužom tradicijom na istočnojadranskoj obali, čija je organizacija danas povjerena Centru za kulturu Grada Krka.

Pretplati se na RSS - Ljetne priredbe 2018.