Mališani uživali u ljepoti bezvremenog klasika Branka Ćopića

Treći, ujedno i posljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, lutkarsko-igrana predstava Ježeva kućica, kreirana u produkciji poznatog zagrebačkog Kazališta Smješko, na Sceni Zidine odigrana je 16. kolovoza, i to pred u cijelosti popunjenim i jako dobro raspoloženim, dakle raspjevanim, auditorijem.

Za djecu predškolskog i nižega školskog uzrasta Kazalište Smješko priredilo je razigranu glazbenu predstavu temeljenu na legendarnom tekstu Branka Ćopića Ježeva kućica o slavnom lovcu Ježurki Ježiću i njegovoj družini - liji, vuku i medi. Na lak, igriv način mališani su na njihovo opće veselje, zajedno s poznatim likovima, otputovali u svijet šume, i to ne samo kako bi uživali u radnji jedne od najljepših dječjih priča, već i usvojili mnoge korisne savjete o univerzalnim vrijednostima što ih donose dobrota i ljubavi prema svome domu. Originalna glazba iz audiozapisa nastalog prije 20-ak godina na kojoj su odrastale mnoge generacije, originalan tekst te sjajni glumci i simpatične lutke bili su razlogom više zašto se ovu predstavu nije smjelo propustiti. U kazališnoj interpretaciji ovog književnog klasika, čiju režiju i adaptaciju potpisuje Tea Gjergjizi-Agejev, svoje su glumačko (i lutkarsko) znanje demonstrirali Jelena Hadži-Manev, Helena Kalinić i Hrvoje Zalar, dok je izrada lutaka, kostima i scenografije bila povjerena Gordani Krebelj.

Dramski dio 62. Ljetnih priredbi završava 20. kolovoza, i to hvaljenom humornom dramom Igra u dvoje Glumačke družine Histrioni.