Decumanus 2011.

Znak K, izložba Zdenke Pozaić

Što je to ZNAK K? Vjerojatno je da će to zapitati svatko tko ovih posljednjih nekoliko godina nije imao priliku upoznati ekspresivni, intrigantni ciklus ZNAK K 33 naše znane grafičarke Zdenke Pozaić, koja se u posljednje vrijeme ponajviše posvetila kolažu. 

Zajednički predstavljeni izložbeni projekti [KUL•] u nastajanju i Krčki slikari svome gradu

[KUL•] u nastajanju predstavlja inicijativu Kulturno-umjetničkog laboratorija kojoj je jedna od zadaća upoznavanje javnosti s nastojanjima suvremenih likovnjaka-istraživača mlađe generacije, ali i upuštanje u konstruktivnu debatu s lokalnim umjetnicima uglavnom tradicionalnijih nazora, iliti pristupa likovnosti, iako takvo određivanje ne odgovara uvijek istini. 

Vječna uzmorja, zračna obzorja, zvučna crtovlja, izložba Davora Horvatića

Sa svojim aparatom i svojom osjetljivošću Davor Horvatić pristupa svijetu oko sebe i prepušta se pojavnosti, ali okom i umom bira samo povlaštene sekvence i nakon obrade ih ulančava u sustav koji doista možemo nazvati individualnim viđenjem. Koliko god motivi bili nalaženi i hvatani na raznim stranama, koliko god rakursi i dimenzije bili međusobno različiti, pa čak i koliko god tehnički postupci ponešto divergirali, sve radove ovoga fotografa (ili barem sve izloške povodom kojih pišemo) karakterizira izrazita pročišćenost i sažetost elemenata, jasnoća i logična povezanost kompozicionih rješenja, suzdržana kromatika ili pak stišanost kolorističkih kontrasta.

Thetadrom, izložba Zdravka Milića

Čini se da Zdravko Milić svakim ciklusom i svakom serijom radova pred nas stavlja novi zadatak. Zadatak da prvo otkrijemo tajnoviti kôd naziva ciklusa, kako bi pomoću njega lakše iščitali poruku djela. Naziv za autora zato ima veliku važnost, jer tu on pohranjuje jednu od osnovnih šifri.

Stakleni gradovi, izložba Antona Vrlić

Staklo je oduvijek Antonu Vrliću bilo velika inspiracija. Jer ono je materijal i vizualni medij specifičnih svojstava, pogodan i podatan za inspirativna optičko-taktilna istraživanja; za stvaranje efektnih samostalnih formi, ali i za uspostavljanje živog i kreativnog razgovora sa slikarstvom ili dizajnom, te za intrigantne sinergijske odnose s drugim materijalima i medijima u instalacijama i ambijentima, s kojima onda stvara (posebno sa svjetlom i bojom) neke nove, magično-poetične svjetove.

San sedam luna, izložba Silvije Đolonge

Silvija Đolonga autorica je koja je u svakom novom ciklusu spremna na pomicanje granica svoje umjetnosti, te tako na stalne mijene - iz čiste potrebe za preispitivanjem sebe i svoga rada, svoga metjea i svojih likovnih postulata, svojih misli i osjećaja.

Prvomajski inkubator, međunarodna skupna izložba na temu Politički apsurd

Iza naziva Prvomajski inkubator skriveno je glazbeno-likovno događanje koje se u gradu Krku sada već tradicionalno održava krajem travnja i početkom svibnja s ciljem okupljanja, druženja i razvijanja rasprave među mladim glazbenicima, likovnjacima, ali i ostalim entuzijastima.

Ploviti se mora, izložba Željka Skomeršića

Otkrivajući svijet stvaranja jedinstvenog i po mnogočemu iznimnog graditelja brodskih modela i maketa Željka Skomeršića, čovjek ostane začuđen marljivošću i znanjem, ali i neobičnim umijećem. Naime, danas postoji u svijetu i kod nas mnogo modelara drvenih brodova.

Novi arheološki nalazi s otoka Krka, artefakti iz zbirke Samblich

Značajni trenutci prapovijesti otoka Krka izdvajaju se kako brojnošću lokaliteta tako i bogatstvom nalaza. Iako nije bilo većih istraživanja, s Krka potječe znatan broj predmeta koji pokazuju ulogu Otoka i njegovih zajednica u povijesti sjevernoga Jadrana. 

MI.11 - nagrade i događanja

Iza naziva MI.11 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, ali i nagrada koje su Krk i Krčani zaslužili u netom zaključenom jednogodišnjem periodu.

  • 1
  • -
  • 2