Decumanus 2015.

Krčane u Badnjak uvelo otvorenje prigodne izložbe i koncert Putokaza

U organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, najprije u Galeriji Decumanus, a potom i na Veloj placi, 24. prosinca 2015. godine, priređeno je treće izdanje blagdanske priredbe satkane od izložbenih i koncertnih sadržaja, prigodno nazvane Krčko badnje jutro.

U krčkoj galeriji život udahnut dami sa zlatnim naušnicama

U Galeriji Decumanus, u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka, 09. prosinca 2015. godine, otvorena je izložba Dama sa zlatnim naušnicama, zanimljiv edukativno-izložbeni projekt Zavičajnog muzeja Kopar temeljen na artefaktima iz ženskog groba s arheološkog nalazišta Križišće, smještenog nedaleko mjesta Spodnje Škofije.

Dama sa zlatnim naušnicama, arheološki postav Zavičajnog muzeja Kopar

Iz 1700 godišnjeg sna probuđena je dama sa zlatnim naušnicama, do našeg vremena pristigavši omotana velovima tajni, koji osim što svijet mrtvih dijele od svijeta živih, odvajaju i prošlost od sadašnjosti. Sa sobom je iz rimskog imperija ponijela nekoliko iznimnih predmeta, a najvredniji među njima par je zlatnih naušnica s urezanim ornamentom i umetnutim staklenim okom. 

Fotografski presjek ovogodišnjih manifestacija postavljen u krčkoj galeriji

U Galeriji Decumanus, 09. studenog 2015. godine, otvorena je dokumentarna izložba MI.15 - manifestacije + nagrade + suveniri, kojoj je zadaća da psjetiteljima, možda ponajviše djelatnicima u turizmu, pomogne u cjelovitijem sagledavanju i promišljanju rezultata netom završene sezone, predstavljajući pritom najbolju motivaciju za pripremu nadolazećeg turističkog ciklusa.

Izložba MI.15 - manifestacije + nagrade + suveniri

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.15 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentaciji najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja.

Blago bokeljskih baula predstavljeno u krčkoj Galeriji Decumanus

Kao središnji dio programa manifestacije Štorija o galiji Cristo Ressussitato kojom Centar za kulturu Grada Krka tradicionalno obilježava godišnjicu Lepantske bitke, 06. listopada 2015. godine, u Galeriji Decumanus otvorena je izložba Blago iz bokeljskih baula, realizirana kao projekt međunarodne kulturne suradnje Hrvatska - Crna Gora.

Otvorena izložba Ispod i iznad - mape i karte oceana i svemira Siniše Reberskog

Neformalnim druženjem s okupljenima u krčkoj Galeriji Decumanus, 28. kolovoza 2015. godine, otvorena je izložba Ispod i iznad - mape i karte oceana i svemira svestranog zagrebačkog kaligrafa, slikara i grafičara Siniše Reberskog.

Otvorena Introspekcija Diane Sokolić: Osjetite ritam autoričina unutarnjeg svijeta

U Galeriji Decumanus, 06. kolovoza 2015. godine, izložbeni ciklus Linking[art] nastavljen je otvorenjem izložbe Introspekcija riječke slikarice, multimedijalne umjetnice i dizajnerice Diane Sokolić koja se Krčanima predstavila site-specific instalacijom, spojivši različite discipline i medije - vizualnu i primijenjenu umjetnost te dizajn i nove tehnologije.

Predstavljena traganja za novim svjetovima Mile Kumbatović

U povodu stote godišnjice rođenja i desete godišnjice smrti, u Galeriji Decumanus, nakon izvrsno posjećenog prvog, 16. srpnja 2015. godine, otvoren je drugi dio retrospektivne izložbe Mile Kumbatović kojim se javnosti predstavljaju radovi iz ciklusa Život kamena, Svemirski krajolici, Industrijska skulptura i Poetika u staklu.

Presjek likovnog stvaralaštva Mile Kumbatović u krčkoj Galeriji Decumanusu

Nakon višemjesečnih priprema, u povodu stote godišnjice rođenja i desete godišnjice smrti, u Galeriji Decumanus, 27. lipnja 2015. godine, otvorena je prva od dvije susljedne izložbe krčke autorice Mile Kumbatović (1915. - 2004.) pod nazivom Posvećenost zavičaju, dok će druga združiti radove iz ciklusa Život kamena, Svemirski krajolici, Industrijska skulptura i Poetika u staklu.

  • 1
  • -
  • 2
  • -
  • 3