Energetika

Aktualnosti u projektu Modernizacije javne rasvjete na području Grada Krka: Rasvijetljen jugoistočni potez gradskih bedema

I tijekom 2022. godine, Grad Krk nastavio je s provođenjem projekta Modernizacije javne rasvjete na području Grada Krka, koji podrazumijeva prelazak sa stare na novu tehnologiju, tj. s natrijeve, živine i halogene rasvjete na ekološki prihvatljiviju, upravljivu LED rasvjetu.

EUCF CLINEMI: Anketni upitnik na temu održive mobilnosti i transporta

Tim za provedbu projekta CLINEMI Krk - Cres - Lošinj izrađuje Plan razvoja održive mobilnosti i transporta kojim, na razini grada i otoka Krka, nastoji utvrditi potencijal i interes za nabavom učinkovitijih električnih vozila i punjača, a koji će omogućiti ekološki prihvatljiv promet i utjecati na smanjenje emisija CO2.

Dovršen projekt Energetske obnove administrativne zgrade Grada Krka locirane na adresi Lukobran 5 u gradu Krku

Smanjenje emisija C02 i povećanje energetske učinkovitosti strateški su prioriteti Europske unije. U Hrvatskoj kao u i cijeloj Europi gotovo 50 posto konačne potrošnje energije odnosi se na grijanje i hlađenje, od čega 80 posto u zgradama.

U tijeku sanacija i uređenje dijela četvrtaste kule na Veloj placi

Iz Odsjeka za gospodarstvo Grada Krka poručuju kako se već neko vrijeme radi na obnovi četvrtaste kule na Veloj placi u gradu Krku, a trenutno su u tijeku radovi vezani uz sanaciju međukatne konstrukcije druge etaže, odnosno prostorije koju kao svoje sjedište i mjesto za redovno muziciranje koristi Gradska glazba Krk. U prizemlju kule nalazi se ugostiteljski objekt, dok su na prvoj etaži locirane uredske prostorije Turističke zajednice Grada Krka.

KrkBike: S radom iznova krenuo sustav najma e-bicikala

Od subote, 24. travnja ove godine, s radom je iznova krenuo sustav najma e-bicikala KrkBike, a čija je zadaća unaprjeđenje turističke i prometne infrastrukture otoka Krka, odnosno podizanje kvalitete života otočana te brendiranje otoka kao eko-destinacije.

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi administrativne zgrade u gradskom vlasništvu vrijedan 932.903,13 kuna

U Velikoj gradskoj vijećnici, 18. ožujka 2021. godine, održana je press konferencija tijekom koje je, po provedenom postupku javne nabave, potpisan Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi administrativne zgrade u gradskom vlasništvu, inače sjedišta Komunalnog društva Vecla d.o.o., smještenog na adresi Lukobran 5 u gradu Krku.

Online konferencija u sklopu projekta DEEP SEA Interreg ITA-CRO

Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., kao partner u projektu DEEP SEA Interreg ITA-CRO, sve zainteresirane poziva na online konferenciju, koja će se održati u srijedu, 03. veljače 2021. godine, s početkom u 09.00 sati, i to putem platforme ZOOM Meeting. Neke od tema o kojima će se raspravljati su: elektromobilnost, upotreba tehnologija alternativnih goriva te održiva mobilna rješenja u nautičkoj industriji i marinama diljem Jadrana. 

Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u turizmu fizičkim osobama građanima - registriranim iznajmljivačima i OPG-ovima

Temeljem Zakona o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Statuta Fonda te članka 6. stavka 2. Zakona o energetskoj učinkovitosti, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavljuje Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponskih sustava) u turizmu fizičkim osobama građanima - registriranim iznajmljivačima i OPG-ovima.

Pogledajte snimku webinara na temu jačanja položaja otočnih zajednica pri ostvarivanju energetskih i klimatskih ciljeva

Regionalna energetska agencija Kvarner i Ured Sporazuma gradonačelnika, u suradnji s međunarodnim udruženjima FEDARENE i DAFNI, tijekom lipnja organizirali su webinar na temu jačanja položaja otočnih zajednica pri ostvarivanju energetskih i klimatskih ciljeva.

FZOEU: Za sufinanciranje fotonaponskih elektrana osigurano 10 milijuna kuna

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) krajem lipnja objavio je Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju. Ovisno o lokaciji, građani mogu dobiti 40, 60 ili 80 posto sufinanciranja, odnosno do najviše 75.000 kuna.