Online konferencija u sklopu projekta DEEP SEA Interreg ITA-CRO

Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk d.o.o., kao partner u projektu DEEP SEA Interreg ITA-CRO, sve zainteresirane poziva na online konferenciju, koja će se održati u srijedu, 03. veljače 2021. godine, s početkom u 09.00 sati, i to putem platforme ZOOM Meeting. Neke od tema o kojima će se raspravljati su: elektromobilnost, upotreba tehnologija alternativnih goriva te održiva mobilna rješenja u nautičkoj industriji i marinama diljem Jadrana. 

Prvi dio konferencije, između 09.00 i 10.45 sati, bit će podijeljen u tri tematske cjeline: (1) Održiva mobilnost: rješenja, modeli, politike za energetsku održivost na obalnom području (Sustainable mobility: solutions, models, policies for energy sustainability on coastal areas mobility), (2) Nautički turizam: novi obrasci individualnog ponašanja, budući trendovi i planovi (Nautical tourism: new pattern of individual behaviours, future trends and prospects) te (3) Nautika i brodogradilišta: pokretanje novih tehnologija i odgovor tržišta (Yachting and shipyard: the uptake of new technologies and market response), dok drugi dio, između 11.00 i 13.00 sati, donosi raspravu o predstavljenim temama, prostor za pitanja i odgovore, a naposljetku i zaključak.

Prezentaciju o razvoju održive e-mobilnosti na otoku Krku s naglaskom na elektromobilnost održat će doc. dr. sc. Vedran Kirinčić s Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čiji znanstveni i profesionalni interesi pored održive mobilnosti s naglaskom na elektromobilnost, uključuju primjenu tehnologija i rješenja za Smart Grid u kontekstu borbe protiv klimatskih promjena. Ta zanimljiva kratka prezentacija, koju se zaista vrijedi poslušati, na rasporedu je u 09.30 sati.

Kompletan program konferencije dostupan je u prilogu ove najave, s time da se prijave za sudjelovanje zaprimaju putem online obrasca dostupnog: OVDJE.

 

deepsea-interreg-ita-cro_01.jpg