Decumanus 2016.

Badnje jutro Krčanima donijelo zanimljive izložbene i glazbene sadržaje

I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, tijekom petka i subote, 23. i 24. prosinca, odvijalo se treće po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Badnje jutro u Krku.

Otvorena izložba putopisne fotografije šestero krčkih planinara

U Galeriji Decumanus, 08. prosinca 2016. godine, otvorena je izložba pod nazivom Od Obzove do Gran Paradisa koja otkriva uspjele fotografske bilješke šestero članova Planinarskog društva Obzova, i to redom Damira Ropca, Dragana Nišlera, France Chopinet, Ibra Veletanlića, Marijane Kirasić Nekić i Stjepana Janekovića.

Izložba MI.16 - manifestacije + nagrade + suveniri

Iza na prvi pogled kodiranog naziva MI.16 krije se inicijativa Turističke zajednice Grada Krka usmjerena ka prezentiranju najznačajnijih gradskih manifestacija, nagrada i novoizabranih suvenira, pored ostalih pažnje vrijednih sadržaja.

Povijest Jedriličarskog kluba Plav pretočena u prigodnu izložbu

Kao dio manifestacije Štorija o galiji Cristo Ressussitato, u Galeriji Dcumanus, 08. listopada 2016. godine, otvorena je izložba 140 godina Jedriličarskog kluba Plav u gradu Krku, kojom naši jedriličari nastavljaju obilježavati ovu visoku i vrijednu obljetnicu.

Mila, Oton i njihove jedinstvene slikarske transformacije otočnog krajolika

U Galeriji Decumanus, 02. rujna 2016. godine, otvorena je vrijedna izložba Otok jedne ljubavi na kojoj su po prvi put združeni radovi dvoje značajnih otočnih umjetnika, ujedno i supružnika - Mile Kumbatović i Otona Glihe. Postav je tako javnosti predstavila ravnateljica krčkog Centra za kulturu Maja Parentić. 

Izložba Otok jedne ljubavi Mile Kumbatović i Otona Glihe premijerno u Krku

Otvorenje izložbe Otok jedne ljubavi na kojoj će po prvi put biti zajednički predstavljeni radovi dvoje značajnih otočnih umjetnika, ujedno i supružnika Mile Kumbatović i Otona Glihe, održat će se u petak, 02. rujna 2016. godine, u Galeriji Decumanus s početkom u 20.00 sati. 

LINK IN ART: Živim formama iz kovačnice ispunjena Galerija Decumanus

Izložbom umjetničkog nakita Žive forme iz kovačnice Petre Podnarčuk, u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 12. kolovoza 2016. godine, nastavljen je dvomjesečeni izložbeni projekt LINK IN ART tijekom kojeg je publika već imala prilike upoznati radove Jasne Šikanje i Saše Jantoleka.

LINK IN ART: Predstavljene fantazmagorične crtačke vizije Saše Jantoleka

Izložbom Crteži Saše Jantoleka, u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 22. srpnja 2016. godine, nastavljen je dvomjesečeni izložbeni projekt LINK IN ART tijekom kojeg je publika već upoznala Jasnu Šikanju, s time da sredinom kolovoza predstavljanje očekuje još Petru Podnarčuk.

Postavom Jasne Šikanje otpočeo izložbeni projekt LINK IN ART

Izložbom crteža, grafika i fotografija Jasne Šikanje - I nebo i zemlja, I noć i dan, I da i ne, I nekad i sad - u krčkoj Galeriji Decumanus postavljenoj 01. srpnja 2016. godine otpočeo je dvomjesečeni izložbeni projekt LINK IN ART tijekom kojeg će se sve do rujna publici predstaviti još dvoje autora - Saša Jantolek i Petra Podnarčuk.

Preklapanja Andree Staničić i Igora Gržetića postavljena u krčkom Decumanusu

U Galeriji Decumanus, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, 10. lipnja 2016. godine, kao posljednji program u okviru proslave Dana grana, otvorena je izložba eksperimentalnih grafika, fotografija, slika, kolaža i instalacija dvoje krčkih autora mlađe generacije Andree Staničić i Igora Gržetića, po vokaciji grafičara.

  • 1
  • -
  • 2