Centar za kulturu Grada Krka

Centar za kulturu Grada Krka

Centar za kulturu Grada Krka ustanova je za djelatnosti iz područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. Centar je snovan odlukom Gradskog vijeća Grada Krka 30. studenog 1995., temeljem odredaba Zakona o ustanovama. Osnovna zadaća Centra je da svojim programima zadovoljavi kulturne potrebe grada, kako domaćeg stanovništva tako i njegovih gostiju. Program teži zadovoljavati kulturne potrebe svih dobnih skupina, kao i prezentirati razna područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva (glazbeno, scensko, likovno, kulturni amaterizam, tradicijsku baštinu i narodne običaje). Centar u ostvarivanju programa usko surađuje s ostalim ustanovama kako na području Grada tako i Primorsko-goranske županije te Republike Hrvatske.
 
Svoje aktivnosti Centar provodi kroz: 
 
  • redovan rad zaposlenika (hladni pogon) i
  • kulturne aktivnosti (glazbeno-scenski, galerijski, tradicijski i prigodni programi).
Kontakt:
 
Maja Parentić, ravnateljica
Adresa: Trg Sv. Kvirina 1, 51500 Krk
Tel./fax.:  051/220-041
E-mail: kultura@gradkrk.net
Radno vrijeme: radnim danom 09.00 - 15.00

Prigodni programi

Prigodni programi vezani su za obilježavanje pojednih praznika, blagdana i svetkovina, a odlikuje ih bogat kulturni i zabavni program. Ovdje spadaju: oblježavanje Dana grada - Sv. Kvirinu na dar, obilježavanje godišnjice Lepantske bitke - Štorija o galiji Cristo Ressussitato, proslava sv. Nikole i Božićno-novogodišnji koncert.

Ljetne priredbe

Najpoznatije, najznačajnije i svakako događanje s najvećom tradicijom u organizaciji Centra za kulturu Grada Krka su Ljetne priredbe (2006. obilježile su jubilarnu 50. obljetnicu) u sklopu kojih se održavaju razni programi eminentnih hrvatskih i inozemnih umjetnika.
Dovoljno je samo napomenuti da su u proteklih nekoliko godina u programu Ljetnih priredbi sudjelovali umjetnici poput Maxima Mrvice, Massima Savića, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Stefana Milenkovića, Tonka Ninića, Laure Vadjon, Ibrice Jusića, Ansambla Lado, Sandre Bagarić, Martine Tomčić, Hrvatskog baroknog ansabla, Klape Intrade, Zagrebačkih solista, Barock banda i mnogih drugih.
Pored samog programa koji se izvodi poseban doživljaj publike stvara i ugođaj zbog ambijenata u kojima se program priređuje poput Frankopanskog kaštela, Trga Kamplin, atrija krčkog franjevačkog samostana ili Krčke katedrale.

Galerija Decumanus

Galerijska djelatnost Centra za kulturu Grada Krka obuhvaća izložbe u galeriji Decumanus. Galerija Njezin program koncipiran je na način da zadovolji potrebe stanovnika kako grada Krka tako i ostalih otočkih mjesta, te da tijekom ljetnih mjeseci čini dio kulturno-turističke ponude.
Glede potreba domaće i inozmene publike galerijski program uključuje postave različitih likovnih medija (slikarstva, kiparstva, grafike, fotografije, instalacije, vide i sl.) kako bi se stekao što kompleksniji uvid u likovnu umjetnost i na neki način povezao sa životom grada.
U samom programu najveća je zastupljenost domaćih i autora mlađe generacije. Tijekom sezone (od lipnja do listopada) izložbeni postavi traju tri tjedna, a prednost se daje autorima čiji su radovi reprezentativan primjer hrvatske suvremene likovnosti.

Centar za kulturu Grada Krka

Ravnateljica: Maja Parentić
Adresa: Trg Sv. Kvirina 1, 51500 Krk
Telefon i fax.: +385 (0)51 220 041
E-mail: kultura@gradkrk.net

Centar za kulturu Grada Krka ustanova je za djelatnosti iz područja kulturnog i umjetničkog stvaralaštva. Njezini programi dijele se na: glazbeno-scenske, galerijske, tradicijske i prigodne.