Ljetne priredbe 2016.

Čelist Maxim Beitan i pijanist Domagoj Gušćić zaslužili ovacije

Klasično-glazbene sesije 61. Ljetnih priredbi, 10. kolovoza 2017. godine, nastavljene su koncertom proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji našeg pijanista Domagoja Gušćića, s time da je program održan u kontemplativnom ambijentu krčkog franjevačkog samostana.

Ovogodišnje Ljetne priredbe zatvorio koncert ansambla EX-Arte

U završnici 60. Ljetnih priredbi, 24. kolovoza 2016. godine, na Sceni Zidine nastupio je Ansambl Ex-Arte združivši u ovoj prigodi Sretena Krstića na violini, Danija Bošnjaka na flauti, Jasena Chelfija na violončelu, Srđana Berdovića na lutnji (i gitari) te Krešimira Hasa na čembalu, i tako publici priskrbivši više od sat vremena čistog glazbenog užitka.

Životna priča duhovitog djeda za kraj 60. Ljetnih priredbi

U završnici dramskog programa 60. Ljetnih priredbi, 22. kolovoza 2016. godine, krčkoj je publici na Sceni Zidine prikazana monokomedija Ja, deda u kojoj je svoje glumačko umijeće, u ulozi vitalnog, duhovitog, zabavnog i nostalgičnog protagonista u najboljim godinama, znalački demonstrirao veteran hrvatskog glumišta - Pero Jurčić.

Međunarodno cijenjen Henschel kvartet muzicirao na krčkoj Sceni Zidine

Kao pretposljednji klasično-glazbeni program 60. Ljetnih priredbi, 19. kolovoza 2016. godine, na Sceni Zidine, priređeno je koncertno predstavljanje uglednog njemačkog Henschel kvarteta u kojem na violinama sviraju Christoph Henschel i Catalin Desaga, na violi Monika Henschel, a na violončelu Mathias Beyer- Karlshøj.

ThisCasting publiku nasmijao, šokirao, ali i naveo na promišljanje

Kao pretposljednji dramski program 60. Ljetnih priredbi, 15. kolovoza 2016. godine, na Sceni Zidine odigrana je hvaljena predstava Teatra Rugatino - ThisCasting, inače autorski projekt Mirana Kurspahića nadahnut dramom Creeps njemačkog dramatičara, glumca i redatelja Lutza Hübnera.

Čelist Maxim Beitan i pijanist Domagoj Gušćić zaslužili ovacije

Klasično-glazbene sesije 60. Ljetnih priredbi, 11. kolovoza 2016. godine, nastavljene su koncertom proslavljenog latvijskog čelista Maxima Beitana u pratnji našeg pijanista Domagoja Gušćića, s time da je program umjesto na Sceni Zidine, obzirom na vremenske prilike, održan u obližnjoj dvorani osnovne škole.

Razotkrivanje glumačke profesije uz Zaboravi Hollywood

Nakon pretpremijere Exitovog Taksimetra, dramski program 60. Ljetnih priredbi, donio je najnoviju predstavu Teatra Gavran - Zaboravi Hollywood - koja se, 06. kolovoza 2016. godine, radi burnog vremena, odigrala u okrilju nove osnovnoškolske sportske dvorane.

Acoustic project izveo program inspiriran hrvatskim folklorom

Nakon što ih je prošle godine otvorio, zagrebački ansambl Acoustic project i ove je godine zaslužio termin u programu Ljetnih priredbi, i to 05. kolovoza, s time da je koncert umjesto na Sceni Zidine, obzirom na vremenske (ne)prilike, održan u obližnjoj osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, što međutim nije umanjilo snagu ukupnog dojma.

Pretpremijera Exitovog Taksimetra odigrana na krčkoj sceni

U nastavku dramskog programa Ljetnih priredbi, 03. kolovoza 2016. godine, pred punim auditorijem Scene Zidine, odigrana je pretpremijera Taksimetra, nove kazališne uzdanice Teatra Exit, rađene prema tekstu slovenskog pisaca, pjesnika i scenarista Gorana Vojnovića.

Karizmatični Šerbedžija iznova kupio krčku publiku

Nakon nebrojenih turneja i rasprodanih koncerata, slavni filmski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija u pratnji Zapadnog kolodvora, 31. srpnja 2016. godine, u sklopu glazbenog programa 60. Ljetnih priredbi, pred solidno popunjenim auditorijem, zapjevao je na Sceni Zidine.

  • 1
  • -
  • 2