Komedija Dame biraju po drugi put oduševila brojnu krčku publiku

Posebnu pozornost dramskog programa 61. Ljetnih priredbi zaslužila su dva gostovanja inozemnih kazališnih ansambala, s time da je nakon izvrsnih Kerova beogradskog YuGoArt-a, 14. kolovoza 2017. godine, u prepunoj osnovnoškolskoj sportskoj dvorani, i to po dugi put, odigrana hit-komedija Dame biraju, sarajevskog AltTeatra.
Ova gotovo dvosatna predstava, s uporištem u motivima iz poznatog filmskog hita The Full Monty ili Skidajte se do kraja, okupljene je oduševila britkim humorom obojenom pričom koja prati živote petorice mladića koji svoje egzistencijalne probleme pokušaju riješiti na nimalo uobičajen način - postavši striperi u jednome noćnom klubu. Od suočavanja simpatičnih protagonista s novim izazovima pa sve do kulminacije kada scena biva pretvorena u zadimljeno poprište zbivanja, mnoge komične, pa čak i urnebesne, situacije te vrhunska izvedba mladih bosanskohercegovačkih glumačkih snaga publici su priskrbili zaista neponovljiv doživljaj, koji je nagrađen ne samo uzastopnim salvama smijeha već naposljetku i glasnim aplauzom što je altteatrovce nekoliko puta vraćao na pozornicu. O popularnosti ove predstave redatelja Admira Glamočaka u kojoj su svoje glumačke i plesačke sposobnosti demonstrirali Nancy Abdel Sakhi, Enes Salković, Emir Fejzić, Adnan Goro, Davor Sabo, Dalibor Brkić i Sanjin Arnautović, svjedoči i činjenica kako je u svega dvije godine, diljem regije, odigrana više od 300 puta. Uz to, ova kazališna uspješnica i njezin ansambl nagrađeni su na Festivalu komedije Gola mesečina u Skoplju, zatim Festivalu mladih glumaca Zaplet 07 u Banja Luci, te na Festivalu smijeha i komedije u Poreču.
U svojoj završnici, 21. kolovoza, dramski program 61. Ljetnih priredbi, svim ljubiteljima komedije, donosi popularnu Đurologiju - (anti)stand-up performans Branka Đurića Đure.