Vijesti

Kreću prijave za besplatan preventivni pregled madeža

U povodu Tjedna Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Krk u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u utorak, 18. svibnja 2021. godine, između 17.00 i 20.00 sati, nastavlja s programom besplatnog preventivnog pregleda madeža.

Vama glumimo u svibnju: Prvi muževi bacaju se u vodu i Šuma Striborova

Nakon dvomjesečne stanke uzrokovane epidemiološkim prilikama, šesta sezona kazališnih programa krčkog Centra za kulturu, znanih pod nazivom Vama glumimo, vraća se u petak, 21. svibnja 2021. godine, komedijom Prvi muževi bacaju se u vodu Tvornice smijeha, s početkom u 21.00, nakon čega u subotu, 22. svibnja, slijedi predstava za djecu Šuma Striborova Teatra Mjesec, u 11.00 sati.

Interpret Europe: Edukacija za certificiranje interpretatora baštine otoka Krka

Ako ste licencirani turistički vodič i želite nadograditi vještine predstavljanja kulturne i prirodne baštine te pasivne posjetitelje motivirati da postanu aktivni sudionici, Turistička zajednica Grada Krka poziva da pristupite edukaciji za certificiranje interpretatora baštine otoka Krka, a koja će se održati u drugoj polovici svibnja ove godine.

Podmorje: Natječaj za sudjelovanje na skupnoj tematskoj izložbi

1. Udruga Rukotvorine Krk iz Krka poziva sve zainteresirane likovne umjetnike i hobiste, neovisno o statusu, da svoje recentne radove prijave za sudjelovanje na jednodnevnoj skupnoj izložbi koja će se u gradu Krku održati u subotu, 26. lipnja 2021. godine, od 15.00 - 20.00 sati.

Krčani Petrinjcima, za potrebe Pjevačkog društva Slavulj, donirali opremljeni kontejner

Tijekom subote, 08. svibnja 2021. godine, na Svjetski dan Crvenoga križa i Crvenoga polumjeseca, predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Krk i tvrtke CMA CGM France te krčki obrtnici i poduzetnici, u Petrinji su predali zajedničku donaciju - opremljeni brodski kontejner, kako bi tamošnjem Hrvatskom pjevačkom društvu Slavulj privremeno osigurali krov nad glavom.

InNoPlastic - projekt za čišće more i oceane: Krčke plaže čistit će roboti

Pandemija uzrokovana bolešću COVID-19 ubrzala je razvoj tehnologija koje će doprinijeti tome da se iz oceana ukloni plastični otpad. Kao odgovor na novonastalu situaciju u kojoj i zaštitne maske dodatno zagađuju vodeni okoliš, a u kojem već postoji onečišćenje nanočesticama, ubrzava se razvoj nekolicine tehnoloških rješenja kako bi okruženje u kojem živimo bilo što čistije, sigurnije i zdravije.

Tijekom prvomajskog vikenda Kvarner u hrvatskom vrhu prema broju ostvarenih noćenja

Tijekom prvomajskog vikenda na području Kvarnera ostvareno je 19.500 noćenja, s time da su domaći gosti, s gotovo 7.400 noćenja, zauzeli prvo mjesto, a slijede ih Slovenci, s nešto više od 5.000 noćenja, zatim Nijemci, s 1.200 noćenja, te Poljaci, s 900 noćenja.

Popis biračkih mjesta na području Grada Krka

Temeljem članka 68. stavka 2. Zakona o lokalnim izborima (Narodne novine broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20 i 144/20) Gradsko izborno povjerenstvo Grada Krka donijelo je Rješenje o određivanju biračkih mjesta na području Grada Krka.

Završen najveći infrastrukturni zahvat nakon Krčkog mosta: Šest krčkih aglomeracija premreženo kanalizacijom

Jučerašnjom tiskovnom konferencijom prigodno je označen završetak višegodišnjih radova te, nakon izgradnje Krčkog mosta vjerojatno najvećeg, najvrjednijeg i najvažnijeg infrastrukturnog zahvata na Krku - Projekt prikupljanja, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području otoka Krka.

Aktualno o uzimanju uzoraka za PCR testiranje na COVID-19 i testiranju brzim antigenskim testovima

Uzimanje uzoraka za PCR testiranje na COVID-19, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 08.00 - 09.00 te subotom od 08.00 - 10.00 sati, provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije na lokaciji Ispostave Krk, Vinogradska ulica 2b, u gradu Krku.

Putovima Frankopana: Predstavljeno osam novih interpretacijskih centara

U Kaštelu Grobnik, 03. svibnja 2021. godine, predstavljeno je osam novih interpretacijskih centara uređenih u okviru najvećeg županijskog projekta očuvanja povijesne baštine Kulturno-turističke rute Putovima Frankopana.

Krenulo proljetno izdanje kampanje Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk)

Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk) koja je prošle jeseni, predstavljajući krčku gastronomsku ponudu, polučila izvrsne rezultate, kreće u svoje drugo, proljetno izdanje!

Prvomajski inkubator: Poslušajte i pogledajte snimku koncerta

U sklopu glazbenog dijela ovogodišnjeg Prvomajskog inkubatora, 01. svibnja, emitiran je koncert tijekom kojeg su nastupili bendovi Pomelo Chess Society i Grapevine Babies te DJ-evi Roland i Ana Antonova, a koji se, u večernjim satima, mogao pratiti isključivo putem Facebook profila Udruge Kreativni Krk. Međutim, ovu trosatnu glazbenu poslasticu odsad poslušajte i pogledajte u nastavku.

Poziv privatnim iznajmljivačima na prijavu za prioritetno cijepljenje

Turistička zajednica Grada Krka poziva sve privatne iznajmljivače zainteresirane za cijepljenje da se do petka, 07. svibnja 2021. godine, putem online obrasca, dostupnog: OVDJE, prijave za prioritetno cijepljenje. Prijaviti se mogu privatni iznajmljivači - nositelji rješenja o kategorizaciji objekta, kao i članovi njihovih domaćinstava.

168. Kolegij: Dodijeljene dvije stipendije polaznicima poslijediplomskih studija

U Malenoj gradskoj vijećnici, 03. svibnja 2021. godine, održan je 168. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Josip Brusić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Testiranje na CIVID-19 na području otoka Krka u subotu, 01. svibnja 2021. godine

Donosimo detaljne informacije o lokacijama i vremenu testiranja u subotu, 01. svibnja 2021. godine!

Kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Grada Krka

Temeljem Zakona o lokalnim izborima (Narodne novine broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20 i 37/21), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Krka utvrdilo je i objavilo pravovaljane kandidacijske liste za izbor članova Gradskog vijeća Grada Krka, zajedno sa Zbirnom listom pravovaljanih kandidacijskih lista, a koje možete preuzeti: OVDJE.

Kandidature za izbor gradonačelnika Grada Krka

Temeljem Zakona o lokalnim izborima (Narodne novine broj 144/12, 121/16, 98/19, 42/20 i 37/21), Gradsko izborno povjerenstvo Grada Krka utvrdilo je i objavilo pravovaljane kandidature za izbor gradonačelnika Grada Krka, zajedno sa Zbirnom listom pravovaljanih kandidatura, a koje možete preuzeti: OVDJE.

Prvomajski inkubator: U Decumanusu predstavljena izložba ARTissue Kristine Paunovski

U krčkoj Galeriji Decumanus, 29. travnja 2021. godine, kao likovni dio ovogodišnjeg (online) izdanja festivala Prvomajski inkubator, predstavljen je intermedijalni izložbeni projekt ARTissue autorice Kristine Paunovski, s time da se video predstavljanja, kao i analiza samog postava, može pogledati putem Facebook profila Udruge Kreativni Krk, zadužene za organizaciju.

Od 04. svibnja sustav odvoza otpada Od vrata do vrata uvodi se u mjestima Bajčići, Nenadići, Poljica, Žgaljići, Brusići i Glavotok

Iz Komunalnog društva Ponikve eko otok Krk d.o.o. poručuju kako odvoz otpada sukladno novom rasporedu sustava Od vrata do vrata u mjestima Bajčići, Nenadići, Poljica, Žgaljići, Brusići i Glavotok započinje u utorak, 04. svibnja 2021., s time da će se svi javni setovi kanti početi uklanjati u ponedjeljak, 10. svibnja 2021. godine.

Online edukacija za privatne iznajmljivače i ostale djelatnike u turizmu

S ciljem kvalitetne pripreme nadolazeće turističke sezone, u vremenu obilježenom brojnim izazovima i trendovskim promjenama u svakom pa tako i segmentu turizma, Turistička zajednica Grada Krka, u suradnji s ostalim otočnim turističkim zajednicama, organizira trodijelnu online edukaciju (webinare) namijenjenu dionicima u turizmu s područja čitavog otoka.

Aktualno o uzimanju uzoraka za PCR testiranje na COVID-19 i prijavljivanju za testiranje brzim antigenskim testovima

Uzimanje uzoraka za PCR testiranje na COVID-19 vrši se ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 08.00 - 09.00 sati, ispred Turističke ambulante Doma zdravlja Krk, smještene na adresi Vinogradska 2b, u gradu Krku.

KrkBike: S radom iznova krenuo sustav najma e-bicikala

Od subote, 24. travnja ove godine, s radom je iznova krenuo sustav najma e-bicikala KrkBike, a čija je zadaća unaprjeđenje turističke i prometne infrastrukture otoka Krka, odnosno podizanje kvalitete života otočana te brendiranje otoka kao eko-destinacije.

Na Dunatu krenula prodaja vrgoračkih jagoda

Prodaja domaćih vrgoračkih jagoda na Dunatu odvijat će svakim danom, između 28. travnja i 30. svibnja 2021. godine, odnosno do isteka zaliha.

Streamat ma ne molat! Prvomajski inkubator ide dalje!

Vrijedni članovi Udruge Kreativni Krk čvrsto su odlučili kako neće dopustiti da se i ove godine desetljetna tradicija održavanja Prvomajskog inkubatora prekine. Zbog poznatih nam razloga i epidemioloških mjera, 2020. godina prošla je bez najpoznatijeg festivala u organizaciji spomenute udruge, no ova ipak neće!

CPRR: Javni poziv za vinogradare zainteresirane za sadnju nasada-vinograda s međuvrsnim križancima vinove loze

1. Ovim putem CPRR - Centar za poljoprivredu i ruralni razvoj Primorsko-goranske županije (u daljnjem tekstu Centar) poziva sve vinogradare s područja Primorsko-goranske županije da dostave iskaz interesa za sadnju nasada-vinograda s međuvrsnim križancima vinove loze.

Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije

Na temelju članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 5. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite, članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te članka 57.a Zakona o trgovini, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 23. travnja 2021. godine, donio je Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije.

167. Kolegij: Usvojen prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Krka za 2020. godinu

U Malenoj gradskoj vijećnici, 26. travnja 2021. godine, održan je 167. sastanak Kolegija u čijim su raspravama, pored gradonačelnika Darija Vasilića, sudjelovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Josip Brusić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Krka.

Svjetlovodna distribucijska mreža otoka Krka

Napredna elektronička komunikacijska infrastruktura i mreže sljedeće generacije (engl. Next Generation Network - NGN) predstavljaju osnovni infrastrukturni preduvjet koji omogućuje povećanje intenziteta i kvalitete korištenja suvremenih usluga i aplikacija temeljenih na informacijskoj i komunikacijskog tehnologiji (IKT, engl. Information and Communication Technology – ICT).

Nova aplikacija na Krku: Uvid u svaki gradski potrošeni novčić

Grad Krk sad se i službeno priključio još uvijek ne predugoj listi lokalnih jedinica koje su, koristeći se suvremenim, digitalnim alatima, javnosti u potpunosti otvorile svoje financijske, odnosno proračunske tokove.

Besplatna podjela komposta otočnim domaćinstvima

I ovaj mjesec Komunalno društvo Ponikve eko otok Krk nastavlja s tradicionalnom akcijom besplatne podjele komposta otočnim domaćinstvima. Svi zainteresirani otočani svoje će vreće, stoga, moći preuzeti u pogonu reciklažnog dvorišta Treskavac, i to između 26. i 30. travnja, od 09.00 do 17.00 sati.

Jačanje kapaciteta lokalnih OCD-a kroz jačanje respiratornih funkcija

Projekt čija ukupna vrijednosti iznosi 500.000,00 kn, a predviđeno je 100 postotno sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda, prijavljen je početkom 2021. godine na Javni poziv Ministarstva zdravlja.

Poticanje čitanja i čitalačkih sposobnosti

Projekt čija ukupna vrijednosti iznosi 491.820,00 kn, a predviđeno je 100 postotno sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda, prijavljen je krajem 2020. godine na Javni poziv Ministarstva kulture i medija.

Zdravi u pandemiji

Na Poziv Ministarstva zdravlja za dostavu projektnih prijedloga - Promocija zdravlja i prevencija bolesti - faza 2, 30. studenog 2020. godine podnesena je prijava za projekt Zdravi u pandemiji. Ukupan iznos projekta je 500.000,00 kn te je moguće postići 100% sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda.

Modernizacija javne rasvjete Grada Krka

Grad Krk jedan je od pionira u Hrvatskoj u uvođenju pametne i efikasne javne rasvjete, a projekt modernizacije javne rasvjete započeo je 2014. godine.

Energetska obnova zgrade Multimedijalnog kulturnog centra Krk na adresi Istarski prolaz 11 u gradu Krku

Na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, u rujnu 2018. izvršena je prijava Energetske obnove nestambene zgrade Grada Krka smještene na adresi Istarski prolaz 11 u gradu Krku.

Energetska obnova administrativne zgrade Grada Krka na adresi Lukobran 5 u gradu Krku

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine sufinancirat će energetsku obnovu administrativne zgrade na adresi Lukobran 5 u gradu Krku, a koja je prijavljena na Natječaj za energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

Nabava četiri seta polupodzemnih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Na Javni poziv za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme za gospodarenje otpadom na otocima u kolovozu 2020. godine prijavljena je Nabava četiri seta poluukopanih spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

KBC Rijeka: Apel darivateljima krvi

Crveni križ Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka pozivaju građane, davatelje krvi i one koji će to tek postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu. Poziv se odnosi na SVE krvne grupe, izuzev 0 negativne (0-).

Caritas i Katehetski ured Biskupije Krk proveli dvije humanitarne akcije

Caritas i Katehetski ured Biskupije Krk posljednjih su se tjedana posvetili provođenju dviju humanitarnih akcija, i to: Zajedno možemo više te Djeca i mladi Krčke biskupije po rukama sv. Kvirina djeci i mladima Sisačke biskupije.

Ministarstvo turizma i sporta: Upute za cijepljenje djelatnika u sektoru turizma

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske na svojim je službenim internetskim stranicama objavilo upute vezane uz cijepljenje djelatnika u sektoru turizma, nastavno na ankete koje su provedene kroz strukove udruge: Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku udrugu turizma.

Konstituiran Savjet mladih Grada Krka

U Velikoj vijećnici Grada Krka, 14. travnja 2021. godine, s početkom u 16.00 sati, održana je prva konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Krka.

Obavijest o radnom vremenu Gradskog izbornog povjerenstva Grada Krka

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Krka (Trg bana J. Jelačića 2, I. kat, soba 36) vršiti će ovjeru očitovanja o prihvaćanju kandidature, kao i predaje prijedloga kandidature, odnosno prijedloga kandidacijske liste prema rasporedu dostupnom: OVDJE.

Polaganjem vijenaca i svijeća obilježen 17. travanj - Dana oslobođenja otoka Krka

Iako je i ove godine, zbog aktualnih epidemioloških mjera, izostala tradicionalna zajednička proslava 17. travnja - Dana oslobođenja otoka Krka, a koja se svake godine priređuje u drugom otočnom mjestu, ovaj je značajan datum ipak obilježen, i to polaganjem vijenaca i svijeća na brojna otočna spomen obilježja.

Edukacija: Camino Krk - prilika za produljenje sezone u situaciji pandemije

Turistička zajednica Grada Krka poziva sve zainteresirane Krčane da se u četvrtak, 22. travnja 2021. godine, s početkom u 11.00 sati, priključe predavanju pod nazivom Kako povećati direktne rezervacije u situaciji pandemije, a kojeg će, putem ZOOM platforme, održati marketinški stručnjak Vedran Pražen.

Uključite se u novu etapu promotivne kampanje Put do okusa Krka

Ponukana dobrim rezultatima promotivne gastronomske kampanje koja je u listopadu prošle godine startala projektom Put do okusa Krka (Travel to Taste Krk), Turistička zajednica Grada Krka i za ovu godinu najavljuje nastavak suradnje s krčkim ugostiteljima.

Krčka luka skriva daleku prošlost: Kameni blokovi na Ribarskom mulu možda su stari čak šest stoljeća

Kad se u nekom gradu, kao što je to slučaj u Krku, neprekidno živi, radi i gradi dulje od dva milenija, i nije neko iznenađenje što se pod svakim, s njegova originalnog mjesta pomaknutim kamenom, pronađe neki još stariji i originalniji kameni blok ili kakav drugi sličan trag života i stvaranja minulih generacija žitelja tog drevnog otočnoga grada.

Grad Krk: Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora

Grad Krk sa sjedištem u Krku, Trg Josipa bana Jelačića 2, na temelju članka 6. stavak 1. Zakona o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora (Narodne novine broj: 125/11, 64/15, 112/18 ) i Odluke gradonačelnika, klasa: 372-03/21-01/2, ur. broj: 2142/01-02/1-21-3, od 12. travnja 2021. godine, objavljuje Natječaj za davanje u zakup poslovnog prostora.

Odgoda dopunske izobrazbe o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida

Zbog pogoršane epidemiloške situacije, a sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije, do daljnjeg, odgađa se dopunska izobrazba o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida, čije je održavanje bilo planirano za petak, 16. travnja 2021. godine. Novi termin izobrazbe bit će, u dogledno vrijeme, dostupan na internetskim stranicama Grada Krka.

Odluka o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije

Na temelju članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 18. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 5. Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, članka 22.a Zakona o sustavu civilne zaštite, članka 9.a Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti te članka 57.a Zakona o trgovini, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, 09. travnja 2021. godine, donio je Odluku o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije.