Ugodna ljetna večer uz harfu Diane Grubišić Ćiković

Nakon što su u predivnom ambijentu atrija franjevačkog samostana zajedno zasvirali Edin Karamazov, Aleksandar Milošev i Dani Bošnjak, ondje je, 07. kolovoza 2015. godine, pred punim auditorijem, koncert održala i znana riječka harfistica Diana Grubišić Ćiković.

U svome premijernom predstavljanju krčkoj publici izvela je djela Alberte Suriani, Marcela Grandjanyja, Tomislava Uhlika, Carlosa Salzedoa, Reinholda Glièra i E. A. Waltera Künea, a nježan i elegičan zvuk harfe, takav pomno odabran koncertni program te virtuozna izvadba, u potpunosti su ispunili očekivanja, što je naposlijetku nagrađeno odobravanjem i glasnim aplaudiranjem.
 
 
Diana Grubišić Ćiković osnovno i srednjoškolsko obrazovanje za klavir stekla je u Rijeci, a za harfu u Ljubljani, dok je studij klavira završila 1988. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat, a studij harfe, 1994. godine, na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se kod uglednih harfističkih pedagoga, prof. Catherine Michel (Francuska) i prof. Patrizie Tassini (Italija), da bi poslijediplomski studij harfe završila na Visokoj školi za glazbenu umjetnost Ino Mirković u  Lovranu, u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Rusija). Dosad je održala brojne koncerte u zemlji i inozemstvu, a izdvojiti treba četiri zapažena harfistička solo koncerta održana 2013. na Svjetskom harfističkom festivalu u Rio de Janeiru, te zajedno s flautisticom Tamarom Coha nastup na 14. Svjetskom harfističkom festivalu 2014. godine priređen u Sydneyu. S Riječkim klavirskim trijom snimila je nosač zvuka s djelima hrvatskih autora u izdanju GIS Records, nakon kojeg su uslijedili Harfosfera i Slow motion što ih je objavila Croatia Records.