Otvoren natječaj za dodjelu sredstava projektima otočnih udruga

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske 07. lipnja 2016. godine objavilo je Natječaj za prijavu projekata otočnih udruga usmjerenih ka promicanju održivog razvoja, a kojim je za ovu godinu osiguran ukupni budžet od 300.000,00 kn.

Otočne udruge stoga mogu aplicirati projektima koji donose nove ideje, modele razvoja i/ili načine rješavanja postojećih problema vezanih uz održivi razvoj hrvatskih otoka, zatim potiču tradicijske običaje i kulturu otočnog prostora, pridonose očuvanju okoliša te omogućuju sadržajniji i kvalitetniji život na otocima.
Financijska potpora dodijelit će se projektima čije su aktivnosti iz područja razvoja civilnog društva, kulture i umjetnosti, obrazovanja i znanosti, socijalne skrbi i zdravstva, te gospodarstva, ekologije i sporta. Prednost u dobivanju sredstava imaju udruge koje potiču održivi razvoj otoka, doprinose razvoju otočne zajednice, unaprjeđuju kvalitetu života otočne zajednice, uključuju korisnike projekta u njegov razvoj i praćenje, potiču suradnju s drugim udrugama, podržavaju rad volontera, djeluju usklađeno sa strateškim dokumentima i kandidiraju projekte za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije.
 
 
Minimalni iznos financijske potpore po udruzi je 10.000,00 kn, a maksimalni 20.000,00 kn, s time da svaka udruga može podnijeti najviše jednu prijavu, i to najkasnije do 07. srpnja 2016. godine. Kako bi kandidirale svoje projekte udruge moraju imati sjedište na hrvatskim otocima i biti upisane u Registar udruga Republike Hrvatske te djelovati na području hrvatskih otoka najmanje godinu dana, zaključno s danom objave ovog Natječaja. Prijavni obrasci dostupni su na Internet stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, u (desnom) stupcu - Dokumenti.