Krčki koncert spojio tri znana glazbena virtuoza

Nakon Ansambla Acoustic project i Trija Osor, klasično-glazbeni program 59. Ljetnih priredbi, 31. srpnja 2015. godine, u konteplativnom ambijentu atrija franjevačkog samostana, nastavljen je zajedničkim koncertnim predstavljanjem trojice vrhunskih glazbenika Edina Karamazova (gitara), Aleksandra Miloševa (viola) i Danija Bošnjaka (flauta).

Trio, čije članove krasi bogato koncertno iskustvo na mnogim svjetskim pozornicama, za krčko su predstavljanje izabrali djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (izbor iz opere Čarobna frula), Johanna Sebastiana Bacha (Trio sonata u D-duru) te za kraj Lea Brouwera (Paisajes, Retratos Y Mujeres), najpoznatijeg živućeg kubanskog suvremenog skladatelja, evocirajući, u izvedbi njegove numere, najrazličitija raspoloženja, od sjetnih, izrazito energičnih, pa sve do melodijski i ritmički inventivnih dijelova. Bio je to pogođen izbor za kraj koncerta koji je svojim neposrednom ljepotom u cijelosti zaokupio pažnju posjetitelja. Nakon glasnog aplauza i poziva na bis karizmatični glazbenici naposlijetku su publici poklonili izvedbu Tanga poznatog španjolskog kompozitora Isaaca Albéniza.
 
 
Zavidna karijera Edina Karamazova uključivala je nastupe s najvažnijim ansamblima i solistima za ranu i baroknu glazbu kao i solo repertoar s nebrojeno za njega napisanih skladbi. Aleksandar Milošev je uz orkestralno muziciranje razvio karijeru komornog muzičara (Kvartet Tartini), a u posljednje vrijeme posvetio se pedagoškom radu na akademijama u Zagrebu i Londonu. Dani Bošnjak također je komorni muzičar koji se uz veliki broj ansambala usavršio u sviranju glazbe različitih žanrova i epoha od renesansne i barokne, preko folklora i jazza, pa sve do one suvremene. Spoj tih triju osobnosti dao je potpuno novu dimenziju u tumačenju i interpretaciji najrazličitijih glazbenih stilova, ali i omogućio jedinstvenu boju zvuka ovog jedinstvenog ansambla.