Izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida

Temeljem Zakona o održivoj uporabi pesticida i Pravilnika o uspostavi akcijskog okvira za postizanje održive uporabe pesticida, Savjetodavna služba krenula je u provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida po određenim modulima, kategorijama i potkategorijama.

Ovim edukativnim programom obuhvaćeni su OPG-ovi i drugi poljoprivrednici te tvrtke koje se bave poljoprivrednom proizvodnjom (d.d., d.o.o. i zadruge), i to za: ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, povrćarstvo, ukrasno bilje i maslinarstvo.
Krčke radionice, čiju organizaciju uz Savjetodavnu službu potpisuje i Udruga maslinara Drobnica, održati će se 03., 04. i 05. ožujka 2015. godine, u Velikoj vijećnici Grada Krka, između 16.00 i 20.00 sati.
Uvjeti za pohađanje izobrazbe su navršenih 18 godina te završena minimalno osnovna škola. Svi obveznici edukacije osnovni modul izobrazbe moraju završiti najkasnije do 26. studenoga 2015. godine. Prijave za edukaciju vrše se putem prijavnice dostupne u prilogu ove obavijesti. 
Izobrazbu će, prema 15-satnom programu što ga je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, provoditi 127 ovlaštenih predavača Savjetodavne službe, organiziranih u županijske timove, na cijelom području Republike Hrvatske. Koordinatorica tima za područje Primorsko-goranske županije je Karmen Karlić koju možete kontaktirati telefonom na 091 488 27 90, odnosno mailom na karmen.karlic@savjetodavna.hr. Cijena izobrazbe po polazniku iznosi 380,00 kn.