Dobra večer, došao sam po vašu kćer, stand up Jana Kerekeša za kraj kazališnog dijela ovogodišnjih Ljetnih priredbi

Posljednji nastavak kazališnog programa 67. Ljetnih priredbi, 21. kolovoza 2023. godine, donio je urnebesni stand up Jana Kerekeša pod nazivom Dobra večer, došao sam po vašu kćer, kreiran u produkciji popularnog Kerekesh teatra, a odigran pred punom Scenom Zidine.

Rečenica iz naslova ove predstave teško pada svakome tko ima kćer, a ubrzo postaje i noćna mora onih koji nisu spremni svoje kćeri pustiti u ralje života. Ovaj stand up nastao je nakon Janove akupunkture mozga za vrijeme jedne vožnje autocestom. Nastao je iz straha, ljubavi i potrebe da se publika nasmije na račun patnika kojem nema pomoći… Jan, koji osvaja neposrednošću i duhovitošću, ovog puta Krčane je oduševio skečevima te dovitljivim pojašnjenjima i rješenjima kako bi što plastičnije pojasnio za koga se njegova tek rođena kćer ne bi smjela udati.

 

 

Ovogodišnja manifestacija, 24. kolovoza, završava koncertnim programom pod nazivom Flow my tears koji će izvesti sopranistica Marta Lončar te lutnjist i teorbist Igor Paro. Taj će se uigrani duo predstaviti skladbama za lutnju, teorbu i glas napisanim tijekom 16. i 17. stoljeća, kao i skladbama za solo lutnju i teorbu iz istog razdoblja, a sve kako bi publiku educirali i prenijeli joj svu ljepotu renesansne i ranobarokne glazbe.

 

 

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.