Ars longa predstavila barokno glazbeno nasljeđe

U ranoromaničkom zdanju crkve sv. Kvirina, u organizaciji krčkog Centra za kulturu,12. lipnja 2014. godine, održan je koncert zagrebačkog Ansambla Ars longa, kojeg čine sopranistica Monika Cerovčec, flautistica Ana Benić, pijanistica i čembalistica Linda Mravunac Fabijanić te violončelistica Lea Šušanj Lujo.

 
 
Okupljeni ljubitelji klasike, u jedinstvenom povijesnom ambijentu, iznova su dobili priliku uživati u glazbenim remek-djelima baroknog razdoblja što ih potpisuju velikani poput Johanna Sebastiana Bacha i Antonija Vivaldija, ali i glazbi mlade hrvatske skladateljice Mirele Ivičević. 
Inače, Ansambl Ars longa nastao je kao rezultat nastojanja profesionalnih glazbenica da povežu ljubav prema komornom muziciranju s ljubavlju prema baroku, kao neponovljivom razdoblju povijesti glazbe. Iako su sve članice instrumentalistice - Ana Benić, Linda Mravunac Fabijanić i Lea Šušanj Lujo - zaposlene kao uspješne glazbenice na modernim instrumentima, sve se jednako aktivno bave i onim baroknim, prvenstveno u sklopu svog ansambla, gdje se mogu posvetiti bogatoj solističkoj literaturi za instrumente na kojima sviraju, ali i kao članice Hrvatskog baroknog ansambla, gdje su već imale priliku surađivati s brojnim uglednim imenima europske scene tzv. povijesno osviještene interpretacije. Isto vrijedi i za sopranisticu Moniku Cerovčec, najnoviju članicu ovog glazbenog kolektiva koja jednako aktivno sudjeluje u brojnim baroknim projektima.