Zelena čistka u Dječjem vrtiću Katarina Frankopan

U sklopu globalnog pokreta Let's do it! World Cleanup 2013 u Hrvatskoj se provodi kampanja Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš, koja će danas, 20. travnja, okupiti najveći broj volontera, ikada, u zajedničkoj akciji čišćenja.

Obzirom da Dječji vrtić Katarina Frankopan ima certifikat eko-vrtića i da se kontinuirano uključuje u slične projekte, mali vrtićari i njihovi roditelji spremno su se odazvali i uključili u ovu inicijativu. Iako se akcija prvenstveno provodi kao čišćenje nepravilno odbačenog otpada s divljih odlagališta, mali ekolozi istoj su pridonijeli sadnjom mediteranskog bilja (lavande, ružmarina i kadulje) u okolišu vrtića, i to dan ranije 19. travnja. Također, uključenost roditelja u ovaj jednodnevni projekt od neizmjerne je važnosti jer su upravo oni omogućili nabavu većeg dijela sadnica. 
Akcija Zelena čistka ujedno predstavlja i uvod u Tjedan otvorenih vrata vrtića kada će uslijediti razne aktivnosti vezane uz očuvanje i brigu za okoliš. Senzibiliziranje djece i mladih za problem zaštite prirode izuzetno je važno, a krčki vrtićari toga su svjesni te uopće ne sumnjamo kako će ova eko akcija zaživjeti i dogodine, ako ne i prije.