Zdravica krčkog gradonačelnika i doček Nove godine uz nastup grupe L'amour

U gradu Krku tijekom cijelog prosinca, u sklopu manifestacije Advent u Krku, traje prigodan kulturno-zabavni program praćen bogatom gastronomskom ponudom na adventskim kućicama i obližnjim ugostiteljskim objektima. U svoj završnici program donosi ispraćaj Stare i doček Nove godine.

Stoga, Krčani će zajedno s ostalim posjetiteljima grada, 31. prosinca, Staru godinu pred polukupolom kod Velikog parka (ispod koprivića), točno u podne, ispratiti novogodišnjom zdravicom krčkog gradonačelnika, i to uz zabavno-glazbeni program povjeren grupi L'amour koja ove godine slavi 25 godišnjicu uspješnog djelovanja. Pritom se planira podijeliti čak tisuću čaša krčkog pjenušca. A nakon svake godine sve veselijeg i sve posjećenijeg jutarnjeg slavlja, na istom mjestu, slijedi doček Nove godine uz plesno ludilo za koje će se, također, pobrinuti uvijek dobro raspoložen L'amour.

 

 

Program trećeg Adventa u Krku osigurao je zaista raznolik sadržaj za djecu i odrasle: koncerte renomiranih hrvatskih glazbenika, dječjih zborova i polaznika glazbenih radionica, izložbu i kreativne radionice te prigodnu gastronomsku ponudu! Na pet adventskih kućica posjetitelje očekuju dobro poznata blagdanska jela poput kobasica, kupusa, mesa s roštilja te raznih vrsta hamburgera, cheeseburgera i hot-dogova, ali i neke tradicionalne otočne delicije kao što su kiselice, janjeći drobčići, grah s kobasicom ili sendviči s domaćim krčkim sirom. Blagdansko vrijeme slade fritule, mirisni vafli, palačinke sa skutom i domaćim džemom, a uz ukusna jela, dostupna je i šarolika ponuda pića, uključujući kuhano vino, džin, rum ili viski, zimske koktele i raznovrsne pive te kuhani sok od jabuke i razne čajeve. Adventske kućice u Krku radit će zaključno s blagdanom Sveta tri kralja.

O novogodišnjoj zabavi zajednički se brinu Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vecla, a o ugostiteljskoj ponudi OPG Magriž, Obrt Pheonix i Krčki dvori d.o.o.

 

 

 
Program:
 
Gradska riva, polukupola pored Velikog parka
  Nedjelja, 31. prosinca
11.00 Koncert grupe L'amour
12.00 Novogodišnja zdravica s krčkim gradonačelnikom
22.30 Doček Nove, 2024., godine
   
  Cjelovit program Adventa u Krku dostupan je: OVDJE.