Završen vikend u znaku biciklizma

Grad i otok Krk posljednjih su godina sve prepoznatljiviji na biciklističkoj karti Hrvatske što je s jedne strane rezultat ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a s druge jedinstvenih pejzaža kojima vode novouređene biciklističke staze. 

Uz to, da bi dojam bio potpun, valja izdvojiti i tematsku šetnicu Putevima zlatnih kapi krčkog blaga, koja, uz sve ostalo, predstavlja dobru podlogu za nezaboravnu krčku proljetnu avanturu.
Iako vrijeme krajem radnog dijela tjedna nije išlo na ruku okupljenim rekreativcima, tijekom vikenda 18. i 19. svibnja 2013. godine, ipak je realiziran dio programa biciklistima namijenjenog događanja nazvanog Krk spring bike adventure.
Kako je zbog neprestanih oborina odgođena prva od četiri biciklističke ture predviđena za petak, dan poslije, u subotu, 18. svibnja, krčki su biciklisti konačno došli na svoje. U rano poslijepodne tako su s Gradske rive krenule dvije biciklističke ture, sportska i rekreativna, okupivši pedesetak rekreativaca. Nešto izdržljiviji i iskusniji sudionici ovih tura okušali su se na stazi dužine 45 km, dok su ostali svoju izdržljivost testirali na trasi dugačkoj 25 km. Obje ture obišle su Krk, nastavivši u smjeru Kaštela, naselja Vrh i Bajčići, sve do uvale Sv. Juraj. Nakon odrađenog, po povratku na Krčku rivu, u poslijepodnevnim satima, za sve protagoniste organiziran je zabavno-glazbeni program uz atraktivna biciklistička natjecanja u vožnjama spretnosti koja su najs(p)retnijima priskrbila i vrijedna iznenađenja. 
Sljedeći dan, nedjelja, 19. svibanj, bio je rezerviran za relaksaciju, opuštajuću biciklističku turu, dužine 15 km, koja je iz Valamar Koralj Romantic Hotela, sudionike povela u vožnju slikovitim polutokom Prniba uglavnom prekrivenim gustom borovom šumom i prošaranim stazama koje su osim za bicikliranje idealne i za ugodno pješačko rekreiranje. 
Ovom višednevnom biciklističkom akcijom čiju organizaciju potpisuje Turistička zajednica Grada Krka zajedno sa suradnicima Valamar Koralj Romantic Hotelom, Veclom d.o.o. i ekipom iz Brdsko-biciklističkog kluba Krk, zatvoren je krug rekreativcima namijenjenih događanja, okupljenih geslom Volim proljeće u Krku. Sada je sve spremno za organiziranje popularnih ljetnih događanja.