Vrtićki maskembal i posjet riječkom kazalištu lutaka

Čitav kolektiv Dječjeg vrtića Katarina Frankopan, mališani i odgajatelji, prepustili su se uživanju u danima karnevala, što je kulminiralo tijekom onog posljednjeg ujedno i najveselijeg - mesopustnog utorka. 

Djeca su po dogovoru u karnevalsko vrijeme četvrtkom u vrtić dolazila maskirana, i malo je bilo onih koje nije posve obuzelo fašničko raspoloženje. Maskembal bi započinjao ranih jutranjih sati, a tijekom dana zabava bi se nastavljala s mnogo igare, druženja, plesa, pjevanja, smijeha i veselja! Pored ostalih prigodnih aktivnosti, malene su se maškare natjecale u povlačenju konopa, različitim utrkama, plesu s balonom, metlom i drugim rekvizitima te uživale u zajedničkom druženju. 
Za kraj karnevala svako se dijete svojim instrumentom - šuškalicom, roštalicom, bubnjem, bongosom, klepetaljkom, kastanjetom ili nečim trećim što stvara buku - trudilo otjerati zimu i dozvati proljeće, baš kao što to čine poznati zvončari. Tako je vrlo bučno i živahno proslavljen mesopustni utorak, a uz fine fritule djeca i odgajatelji, u iščekivanju nešto toplijeg vremena, oprostili su se od dragih im maškara.
Međutim već sljedećeg dana maleni su Krčani krenuli u novu avanturu posjetivši riječko kazalište lutaka. Ondje su u jednom dahu odgledali popularnu Pepeljugu prepustivši se čarobnoj privlačnosti kazališne umjetnosti koja je još jednom sretno združila glumu, pjesmu i ples!