Vrtićari u međunarodnoj inicijativi Zelena čistka

S početkom ovog tjedna krčki vrtićari širom su otvorili svoja vrata te nizom zanimljivih sadržaja i aktivnosti pokazali ono što znaju, mogu ili tek spremaju napraviti.

Priča je ove godine započela otvorenjem izložbe radova izrađenih od otpada te simpatičnom priredbom tijekom koje su dobro uvježbane pjevačke, recitatorske, plesačke i glumačke točke predstavile sve vrtićke grupe. U nastavku dana organizirana je, sada već tradicionalna, šetnja s roditeljima nakon koje je u auli vrtića na oduševljenje okupljenih odigran Pale sam na svijetu, popularna lutkarska predstava zagrebačke Male scene.
Nastavak tjedna donio je prezentaciju sportskih aktivnosti Atletskog kluba Krk, mnoge kreativne radionice, projekciju filma na temu odvojenog prikupljanja otpada te edukativni igrokaz Tužni smećko. Događanje je konačno zaključeno oslikavanjem vrtićke ulice kredama te uključivanjem mališana u međunarodnu inicijativu Zelena čistka - jedan dan za čist okoliš, kako bi dali prilog buđenju svijesti o stvaranju i važnosti odgovornog gospodarenja otpadom s ciljem očuvanja okoliša i prirode. Tom su se prigodom, raspoloženi vrtićari u društvu odgajateljica i roditelja upustili u uređivanje vrtićkog okoliša kojeg već sada prepoznatljivim čini bogata mediteranska flora.
Mnogo je to događanja u tek tjedan dana, ali krčki mališani pokazali su da mogu sve što zamisle. Međutim, veliko priznanje treba uputiti i odgajateljicama, kao nositeljicama Tjedna otvorenih vrata, ali i roditeljima koji su se u velikom broju odazvali svim planiranim akcijama i događanjima.