Vlatko Štampar - o svim temama bez cenzure

Kazališni program 64. Ljetnih priredbi, pred punim auditorijem Scene Zidine, nastavljen je, 12. kolovoza 2020. godine, i to stand up komedijom Bolja polovica Vlatka Štampara.

Nakon prethodnih Vlatkovih stand up-ova Štamparska greška, Bratec je trd i Odraslost, koji su punili dvorane diljem Hrvatske, novom epizidom vrhunskog humora - Bolja polovica, na svoj je, krajnje specifičan, način odgovorio na pitanja o odnosu dobra i zla, materijalnog i duhovnog te našem ponašanju s obzirom na činjenicu jesmo li sami ili pred drugima. No to je tek djelić tema što ih je ovaj sve popularniji komičar, tijekom jednoiposatnog performansa, podijelio s ljubiteljima britkog humota, progovorivši, također, o lažnim fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori... Pa čak, i o tome zašto je toliko teško ne buljiti u nudista!

Vlatko Štampar već godinama postojano i neumjereno nasmijava ljude, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (glupostima!) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom. Za one koji ga nisu probali, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. A za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostao ventil sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom jedinstvenom i nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih (stand up) komičara na ovim prostorima.

U završnici dramskog dijela festivala, 19. kolovoza, slijedi komedija Imovina, inače nova uzdanica Kerekesh teatra, iza čijeg teksta i režije stoji Jan Kerekeš, a u kojoj glume: Mirna Medaković Stepinac, Jan Kerekeš, Zoran Pribičević i Luka Petrušić.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.