Virtuozna šetnja stilskim razdobljima Trija Osor

Nakon veličanstvene Noći glazbe, glazbena predstavljanja što ih nude Ljetne priredbe nastavljena su koncertom hvaljenog Trija Osor, na Sceni Zidine održanog 24. srpnja 2015. godine.

Bila je to prilika da okupljeni ljubitelji klasike čuju vrhunske izvedbe ponajboljih europskih skladateljskih majstora od Johanna Nepomuka Hummela (Trio za flautu, violoncello i klavir Op. 78 u A-duru), Bohuslava Martinůa (Trio za flautu, violoncello i klavir) i Astora Piazzolle (Fuga y Misterio), pa sve do Alfija Kabilje (Liburnijski trio za flautu, violoncello i klavir). A kako su ove godine glazbeni programi u znaku najrazličitijih fuzija, prvo krčko koncertno predstavljanje troje vrhunskih glazbenika, donijelo je šetnju stilskim razdobljima u rasponu od 18. do 21. stoljeće, čiju je vrijednost publika prepoznala, nagradivši ih dugim aplauzom i izazvavši ih na bis! 
 
 
Na poticaj Daniela Marušića, osnivača Osorskih glazbenih večeri, ansambl u kojem sviraju Renata Penezić (flauta), Petar Kovačić (violoncello) i Zarija Alajbeg Galuf (klavir), prozvan je Trio Osor, a pod tim imenom prvi su put uspješno nastupili, 2007. godine, na Osorskim glazbenim večerima. Članove ansambla, kako vole kazati, povezala je želja za komornim muziciranjem, a posebice otkrivanje i uživanje u novim glazbenim djelima. U širokom repertoaru koji seže od baroka do suvremenih autora, nalaze se i ona djela domaćih kompozitora posvećenih triju, a čija je praizvedba zabilježena upravo u Osoru.