Vikend u znaku biciklizma

Grad i otok Krk posljednjih su godina sve prepoznatljiviji na biciklističkoj karti Hrvatske što je s jedne strane rezultat ulaganja u cestovnu infrastrukturu, a s druge jedinstvenih prirodnih ambijenata kojima vode novouređene biciklističke staze.

Iako promijenjivo vrijeme krajem radnog dijela tjedna nije išlo posve na ruku okupljenim rekreativcima, tijekom vikenda 17. i 18. svibnja 2014. godine, ipak uz nešto više sunca nastavljen je program biciklistima namijenjenog događanja - Krk spring bike adventure.
Nakon rekreativne biciklijade koja je 16. svibnja krenula iz predvorja Valamar Koralj Romantic hotela, sljedećeg dana s Gradske rive startale su dvije biciklističke ture, sportska i rekreativna, okupivši pedesetak biciklista. Nešto izdržljiviji i iskusniji sudionici ovog popularnog proljetnog eventa okušali su se na stazi dužine 45 km, dok su ostali svoju izdržljivost testirali na trasi dugačkoj 25 km. Nakon odrađenog, po povratku na Krčku rivu, u poslijepodnevnim satima, za sve je protagoniste organiziran zabavno-glazbeni program. 
Nastavak događanja u nedjelju, 18. svibnja, bio je rezervirana za relaksaciju, opuštajuću biciklističku turu, dužine 25 km, koja je iz Koralja sudionike povela u vožnju slikovitom okolicom grada Krk, idealnom, kako za bicikliranje, tako i ugodno pješačko rekreiranje. 
Ovom višednevnom biciklističkom akcijom čiju organizaciju potpisuje Turistička zajednica Grada Krka zajedno sa suradnicima Valamar Koralj Romantic hotelom, kampovima Krk i Ježevac, Hotelima Krk, Gradom Krkom, Veclom, krčkim Dobrovoljnim vatrogasnim društvom, Cro Futurom, HAK-om i Brdsko-biciklističkim klubom Otok Krk, zatvoren je krug rekreativcima namijenjenih događanja, okupljenih geslom Volim proljeće u Krku. Sada je sve spremno za organizaciju popularnih ljetnih događanja.