Veselo raspoloženje: Na dupkom punom centralnom krčkom trgu upriličena tradicionalna silvestarska fešta

novilist.hr, 31. prosinca 2017.

 

Da je tradicija zajedničkog, podnevnog ispraćanja stare godine uistinu postala prihvaćenim i sad već nezaobilaznim običajem pokazala je i ovogodišnja velika silvestarska fešta upriličena na centralnom krčkom trgu.

Vela placa bila je pretijesna za prihvat svih domaćih ali i gostujućih feštara, Krčanki i Krčana ali i iznimno brojnih domaćih i stranih gostiju koji koji su u novu, 2018. godinu odlučili ući slaveći i zabavljajući se u nekom od ove godine razmjerno brojnih otvorenih hotela ili pak iznajmljenih apartmana.

Po sad već uhodanoj, reklo bi se i dobroj praksi, Krčani i njihovi brojni gosti od stare su se godine oprostili okupljanjem na dupkom ispunjenoj Veloj placi na kojoj su se Boduli s proteklom godinom, unatoč oblacima i laganoj kišici koja je povremeno sipila, oprostili u vedrom i dobrom raspoloženju ali i u društvu s krčkim gradonačelnikom Darijom Vasilićem. A on je, zajedničkim podizanjem čaše pjenušca s direktoricom Turističkog ureda TZG Krka Natašom Jurinom i Petrom Kopanicom - čelnikom udruge Krčki knezovi Frankopani koji je i ovog puta nosio titulu kneza Nikole IV., točno u podne svim okupljenima nazdravio poželjevši im još ljepših, ugodnijih i prosperitetnijih predstojećih 12 mjeseci.

Tradicionalna podnevna fešta na Veloj placi koju su svojim žičanim akordima satima dobro podrgrijavali članovi grupe L'amour ni ovog puta nije prošla bez obilja ića i pića, tradicionalnih i za ovakve prigode nazaobilaznih domaćih delicija bez kojih Krčani nikad ne dočekuju svoje prijatelje i goste. [Mladen Trinajstić]