Uz temperamentne tonove flamenco gitare završene 63. Ljetne priredbe

Kao posljednji program 63. Ljetnih priredbi, 22. kolovoza 2019. godine, na krčkoj Sceni Zidine zajednički koncert održalo je dvoje gitarskih virtuoza: David Savčić i Teo Mandžuka.

Ovaj poznati riječki duo publici je donio seriju hvaljenih Savčićevih autorskih kompozicija koje predstavljaju jedinstvenu fuziju flamenca, jazza, romske, južnoameričke i klasične glazbe, ali i pokoju obradu svjetski poznatih skladbi. Njihova suradnja zabilježena je i na albumu Simply Spain koji je 2017. godine nominiran za diskografsku nagradu Porin u čak četiri kategorije (za najbolji instrumentalni album izvan klasične i jazz glazbe, za najbolju produkciju, za najbolju snimku i za najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe). Album donosi deset skladbi: La Imagen de Cadiz (Bulerias), Un Cancion del Sol (Rumba), Cordoba (Rondena), La Mañana (Alegrias), Niño (Rumba), Dos Amigos (Tangos), Caminar (Solea por Bulerias), La Niña Portuguesa (Rumba), Rio, Rio (Samba) i La Passion Escondida (Tarantas), među kojima su i one predstavljene krčkoj publici. A da Krčani znaju prepoznati izniman svirački i skladateljski talent dokazuju nam stojeće ovacije kojima su zadovoljni glazbenici, naposljetku, ispraćeni sa scene.

David Savčić je flamenco gitarist rođen u Rijeci. Intenzivno je nastupao diljem bivše Jugoslavije, nakon čega se preselio u Veliku Britaniju i postao veteranom londonske glazbene scene na kojoj je djelovao punih 16 godina, a, pored ostalog, svirao je i na prestižnom Soho Jazz Festivalu. Također, bio je prateći gitarist poznatoj violinistici Vanessi Mae s kojom je nastupao zajedno s Berlinskim i Slovačkim simfonijskim orkestrom. Savčić je kasnije radio i kao studijski glazbenik snimivši nekoliko stotina pop skladbi, a tijekom tog perioda predavao je flamenco gitaru u Spanish Guitar Centru, koju je uz ostale polaznike pohađao i pjevač/gitarist Pink Floyda David Gilmour. Godine 1998. potpisao je ugovor s jednom od vodećih svjetskih glazbenih kompanija - EMI Music Publishing, skladavši za njih glazbu za potrebe dokumentarnih filmova National Geographica, BBC-a, The Travel Channela itd., zatim glazbu za igrane filmove te reklamne jingleove. Jedna od njegovih novijih uspješnica je i Fiesta Sevillana koja je korištena u filmu Iz Pariza s ljubavlju (2010.) s Johnom Travoltom u glavnoj ulozi. Godine 2006. vratio se u Rijeku gdje trenutno živi.

Teo Mandžuka je gitarist rođen u Rijeci. Glazbom se počeo baviti u ranom djetinjstvu, a gitarom u osnovnoj školi koju je pohađao u Crikvenici. Od svoje dvadesete godine počinje se zanimati za flamenco gitaru te upoznaje Davida Savčića kojem postaje ne samo učenik već i suradnik. Nedugo zatim počinje skladati autorski materijal. Redovito bilježi koncertna gostovanja diljem Hrvatske.