Ususret Uskrsu, otvorenje prigodne izložbe umjetničke sekcije Milo Seršić

Otvorenje izložbe Ususret Uskrsu umjetničke sekcije Milo Seršić, koja djeluje u sklopu Zajednice Talijana Krk, otvara se u petak, 29. ožujka 2019. godine, u krčkoj Galeriji Decumanus, s početkom u 20.00 sati.

Zajednica Talijana Krk, osnovana je 2003. godine, a danas je s puno ljubavi i entuzijazma vodi predsjednica Silvana Pavačić. Jedan od primarnih zadataka ovog sveprisutnog udruženja predstavlja očuvanje talijanskog kulturnog i kulturalnog identiteta, kao i organizacija uz to vezanih događanja, što njegove članice i članove čini važnim faktorom u ukupnom društvenom i kulturnom životu grada Krka. Osim provođenja tečaja talijanskog jezika za različite dobne skupine u sklopu Zajednice djeluje i umjetnička sekcija Milo Seršić s dvije stalno organizirane radionice, i to keramike i dekupaža, što ih predano vode Blanka Petric i Božica Žic. Upravo predstavljanje umjetničkih, dekorativnih i uporabnih predmeta nastalih na tim radionicama, ujedno inspiriranih temama vezanim uz nadolazeći uskršnji period, značajan je i svakako zanimljiv prilog ovogodišnjim proljetnim programima.

Svoje najrecentnije radove nastale u mediju keramike te dekupaž i pergamano tehnici, ovom će prigodom predstaviti: Silvana Pavačić, Silvana Giuricich, Marija FIorentin, Adrijana Rušin Fiorentin, Biserka Franolić, Marijela Butorac i Ana Morich.

Izložba Ususret Uskrsu bit će otvorena sve do 10. travnja, a postav će se moći razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 12.00 te od 18.00 do 20.00 sati, odnosno uz prethodnu najavu organizatoru Centru za kulturu Grada Krka telefonom na 051 220 041 ili mailom na kultura@gradkrk.net.