Ulični skitači razveselili okupljene mališanje

Nakon igrano lutkarske predstave Kuki i Kvaka, za male krčane, 17. kolovoza 2013. godine, prikazan je još jedan zanimljiv kazališni uradak - ovoga puta predstava Ulični skitači nastala u koprodukciji Scene Gorica i zagrebačkog Kazališta Tvornica lutaka - rađen prema poznatoj priči braće Grimm Bremenski svirači.

Priča je to o simpatičnoj grupi domaćih životinja koje više nisu u cvijetu mladosti (magarcu, psu, mački i pjetlu) svjesnoj da će ih gospodari imanja na kojima žive uskoro odbaciti jer im više ne mogu služiti kao nekad. Složne životinje tako odlučuju napustiti svoje dotadašnje domove i krenuti u Bremen, koji je na glasu kao mjesto slobode, te tamo postati - svirači. Unatoč nazivu priče, naši junaci nikad nisu stigli u Bremen, no zato su putem doživjeli brojne avanture.
Ovu je predstavu realizira mlada, ali ambiciozna, ekipa na čelu s redateljem Ivanom Plazibatom. U predstavi glume Marija Kolb, Ivan Magud i Igor Baksa, koji potpisuje i originalnu glazbu, dok je scenografkinja Marta Crnobrnja.
Poznatu priču o životinjama koje se bore za svoj opstanak dramaturginja Lana Šarić preradila je u uvijek aktualnu priču o ljudima, ljudskosti i bezdušnosti, prijateljstvu i ravnodušnosti…