Udruzi Drobnica priznanje za doprinos razvoju maslinarstva

Tijekom svečanog otvorenja 17. po redu Međunarodne manifestacije maslinara i uljara Noćnjak, između 26. i 29. ožujka 2015. godine održane u Hotelu Medena nedaleko Trogira, dodijeljena su brojna osobna i kolektivna priznanja.

Na ovoj poznatoj maslinarskoj smotri, organiziranoj pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović i Međunarodnog vijeća za masline (International Olive Council) te pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva obrtništva i obrta, Ministarstva turizma, Ministarstva branitelja i Splitsko-dalmatinske županije, krčka Udruga maslinara Drobnica nagrađena je Zlatnom amforom Noćnjaka, i to za očuvanje i unapređenje maslinarstva na svome području, što našim maslinarima svakako predstavlja veliku čast, ali i dobar potstrek za daljnji rad. Priznanje je u ime udruženja preuzeo njegov tajnik Goran Marević.
Kako doznajemo, Zadružni savez Dalmacije, kao organizator ove priredbe koja spaja stručno-znanstveni program, studijeske obilaske maslinika te izložbu i ocjenjivanje proizvoda od maslina, uskoro bi trebao razmotriti prijedlog krčke Drobnice da se naredne godine Noćnjak priredi upravo u gradu Krku.