Udruga Žene za otok: Kulturno-zabavna manifestacija Žene - krila i korijeni

Udruga Žene za otok sve zainteresirane otočanke i otočane poziva na kulturno-zabavnu manifestaciju koja će se pod motom Žene - krila i korijeni, u subotu, 21. svibnja 2022. godine, s početkom u 18.00 sati, održati u Frankopanskom kaštelu u gradu Krku.

Riječ je o događanju koje će naš otok predstaviti na jedan posve nov način, i to kroz prizmu sinteze folklornog nasljeđa i tradicije s različitim poduzetničkim inicijativama. Program tako čine sajam proizvoda lokalnih proizvođača na temu kulturne i povijesne baštine, modna revija te nastupi brojnih izvođača, mahom folklornih društava, a sve to motivirano temom vjenčanja. Namjera je, dakle, barem na trenutak prizvati prošlost i ukazati na svu raskoš otočnog nasljeđa, ali i demonstrirati što sve mogu združene ruke krčkih poduzetnica.

U programu sudjeluju: Adorable, Kusshh, Piccola Stella, Lavandin Soap, Mendula prirodna kozmetika, Kuća vina Ivan Katurnar,  Miau Couture, Blue Sheep, Arty, Bodulka dizajn, Waved Studio, OPG Dora - Žgombići, Lola Dream, Monte Creative Studio, Folklorno društvo Poljica, Kulturno-umjetničko društvo Vrh, Kulturno-umjetničko društvo Frankopan, Udruga sopaca otoka Krka, Klapa Vejanke, Dječji pjevački zbor Mići Boduli i Udruga Muzika u koracima - MooK.

Manifestaciji će, u jutarnjim satima, prethoditi i tri kreativne radionice: izrade keramičkih predmeta, izrade autohtone otočne tjestenine - šurlica i filcanja krčke ovčje vune.

Žene za otok već pet godina djeluju na području otoka Krka. Udruga se primarno bavi educiranjem i osnaživanjem žena kako bi se one što aktivnije uključile u javni život i poduzetništvo. Broji dvadesetak aktivnih članica, ali okuplja puno veći broj korisnica koje pohađaju njihove edukacije i ostale programe. Udruga provodi mnoge projekte koji su prepoznati od strane otočnih lokalnih samouprava, posebice Grada Krka, zatim Primorsko-goranske županije, ali i Ministarstva regionalnog razvoja Republike Hrvatske.


Programski letak [.pdf]

 

 

Program:

Žene - krila i korijeni

21. svibnja 2022.

Frankopanski kaštel

 

11.30

Radionica izrade keramičkih predmeta

Voditeljice: Zvijezdana Depikolzvane i Iris Radivoj

12.30

Radionica izrade autohtone otočne tjestenine - šurlica

Voditeljica: Ana Kominka

13.30

Radionica filcanja krčke ovčje vune

Voditeljica: Jasminka Gršković

18.00

Otvaranje sajmeno-prodajnog dijela manifestacije

18.10

Nastup Dječjeg pjevačkog zbora Mići Boduli

18.40

Nastup Udruge Muzika u koracima - MooK

Tamara Brusić i Slađana Čolović

19.00

Nastup Folklornog društva Poljica

19.15

Nastup Kulturno-umjetničkog društva Vrh

19.30

Nastup Klape Vejanke

19.45

Nastup Kulturno-umjetničkog društva Frankopan

Vrbenske kanturice

19.55

Nastup Udruge sopaca otoka Krka

20.00

Modna revija

Krila i korijeni by Miau Couture

Nakit by Piccola Stella

20.30

Druženje