Udruga Muzika u koracima - MooK: Koncert gitarista Lovre Peretića - uvod u Glazbeni kamp 2023.

Udruga Muzika u koracima - MooK i ove godine, između 10. i 16. travnja, u mjestima Milohnići i Brzac organizira Glazbeni kamp, koji će započeti pravom poslasticom za sve ljubitelje klasične glazbe tj. koncertom mladog i nagrađivanog gitarista Lovre Peretića. Koncert će se održati u ponedjeljak, 10. travnja, s početkom u 18.00 sati, u Galeriji Toš u Puntu. Ulaz na koncert je besplatan!

Lovro Peretić (1995.) počeo je svirati gitaru u ranoj dobi pod vodstvom profesora Xhevdeta Sahatxhije, nakon čega završava diplomski studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Darka Petrinjaka. Tijekom studija, godinu dana provodi na studentskoj razmjeni na L’École Supérieure Musique et Danse Hauts-de-France u klasi profesora Judicaëla Perroya kod kojega kasnije završava studij u Švicarskoj na Haute école de musique de Genève. Osvajač je nagrada na gotovo svim najvažnijim gitarističkim natjecanjima u svijetu, među kojima su Guitar Foundation of America (SAD), gitarističko natjecanje Eurostrings, Changsha International Guitar Competition (Kina), Liechtensteiner Gitarrentage (Lihtenštajn), Fernando Sor u Rimu (Italija), Boris Papandopulo u Zagrebu, Zagrebački gitarski festival, Antwerpen gitaar festival (Belgija), Andrés Segovia u Velbertu (Njemačka), Anna Amalia u Weimaru (Njemačka), Enrico Mercatali u Goriziji (Italija), Ida Presti u Samoboru, Volos Guitar Festival (Grčka), Concours international de guitare d’Antony (Francuska), Brussels International Guitar Competition (Belgija). Ovogodišnja pobjeda na natjecanju Guitar Foundation of America u SAD-u osigurala mu je snimanje prvog nosača zvuka za prestižnu diskografsku kuću Naxos te održavanje opsežne jednogodišnje koncertne turneje s oko 50 koncerata u SAD-u i Kanadi. Lovro aktivno djeluje i u raznim komornim sastavima od kojih su najznačajniji duo s violinisticom Katarinom Kutnar te Gitarski trio Evocación.

Kompletne informacije o svim programima, terminima održavanja, uvjetima i načinima održavanja ovogodišnjeg Glazbenog kampa možete pronaći: OVDJE.Kontakt podatci:

 

Udruga Muzika u koracima - MooK

Brzac 97, 51500 Krk

Mob.: +385 91 975 40 64 (Slađana Čolović)

Mob.: +385 91 203 08 55 (Eni Božić Molnar)

E-mail: udruga.mook@muzikaukoracima.hr

Web: www.muzikaukoracima.hr