U sklopu ožujskog izdanja manifestacije Vama glumimo, predstava za djecu Pčelica Maja i komedija Udavače privukle pažnju otočana

Višemjesečna manifestacija Centra za kulturu Grada Krka Vama glumimo koja će još u mjesecu travnju publiku razveseliti popularnim kazališnim programom, 23. ožujka 2024. godine, nastavljena je dvjema predstavama, i to najprije, u jutarnjim satima, poučnom dječjom igrom Pčelica Maja Teatra Naranča, a potom, uvečer, i hvaljenom komedijom Udavače HIT teatra.

Zimsko-proljetni ciklus dječjih kazališnih programa tako je nastavljen predstavom Pčelica Maja čija je glavna protagonistkinja publici već otprije poznata prvenstveno kao lik iz popularnog crtića uz koji su odrastale generacije mališana, a kojem je prethodila pjesnički nadahnuta priča Waldemara Bonselsa, svojevrsni vodič iz prirode i društva o zanimljivom svijetu insekata. Pčelica Maja baš kao svaka radoznala djevojčica čistog srca odlučila je hrabro zakoračiti u svijet, da bi svakim novim danom sve više spoznavala koliko je on u biti raznolik. Sve koje je tijekom svojih avantura susretala trudila se poučiti da u životu svemu i svima treba pristupati bez predrasuda te da se nikog ne smije unaprijed osuđivati. Autor priče, time je htio poručiti kako moramo cijeniti baš sva živa bića. Za tekst i režiju ove razigrane predstave koja je u cijelosti ispunila auditorij osnovnoškolske sportske dvorane bila je zadužena Katja Rabar, dok su svoje glumačke vještine u Krku demonstrirali Mathilde Vukosavljević i Majkl Mikolić. Kostime je kreirala Valentina Ferlin-Živić, a scenski pokret osmislila Katja Rabar.

 

 

Nagrađivana predstava Udavače, čiji tekst potpisuje Matko Elezović, a režiju Mario Kovač, britkim je i zaigranim humorom svjetla reflektora bacila na moderna vjenčanja, propitujući pritom lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog sudbonosnog da. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima, preko vjenčanja iz vedrog neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do neobične svadbe iz koristi, tj. dobivanja financijskog poticaja za potrebe jednog OPG-a... Čak petnaest zabavnih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja utjelovili su Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički, osiguravši hipnotizirajuću magiju kazališta koja je krčku publiku itekako dobro zabavila!

Program se u prostoru osnovnoškolske sportske dvorane u gradu Krku nastavlja 27. travnja cabaretom Kad je gusto - samo rijetki Teatra Puna kuća u kojem igraju stand-up komičar Goran Vinčić Vinča i glumica Svetlana Patafta, s time da se ulaznice po cijeni od 10,00 eura mogu rezervirati telefonom na 051 220 041, kupiti u Galeriji Decumanus ili na blagajni neposredno pred početak predstave, ako se prethodno u potpunosti ne rasprodaju.

 

 

Vama glumimo u travnju!

 

Subota, 27. travnja 2024., 20.00 sati

Dvorana osnovne škole, Trg krčkih glagoljaša

Cabaret Kad je gusto - samo rijetki, Teatar Puna kuća

Tekst i songovi: Silvija Šesto

Režija i dramaturgija: Svetlana Patafta

Glume: stand up komičar Goran Vinčić Vinča i glumica Svetlana Patafta

Glazba: Lazar Novkov

Ulaznica: 10,00 eura