U krčkom vrtiću s radom započela likovna igraonica

U dječjem vrtiću Katarina Frankopan Krk, u novoj pedagoškoj godini, s radom je započela likovna igraonica namijenjena mališanima predškolske dobi. Od rujna ove, pa sve do lipnja naredne godine niz kreativnih radionica u popodnevnim će satima, kao i dosad, voditi odgojiteljica Sunčica Maračić.

Igraonice tijekom kojih će mališani sudjelovati u mnogobrojnim njima prilagođenim likovnim aktivnostima neće se odvijati samo u prostorijama vrtića, već i u prirodi, ali i tijekom organiziranih izleta pored kojih valja izdvojiti mališanima osobito drag posjet riječkom lutkarskom kazalištu, što će im sigurno biti dobar poticaj da pronađu inspiraciju za neku od svojih veselih kreacija.
Radionicu trenutno polaze likovnjaci iz krčkog vrtića, njih desetak, a u rad se katkad uključuju i roditelji te starija braća ili sestre. Program igraonice sufinancira se iz roditeljske uplate i sredstvima Grada Krka. Tijekom nedavno startalih radionica djeća se upoznavati najrazličitije likovne tehnike, ali i ostale materijale pogodne za rad, s ciljem poticanja cjelovitog razvoja djeteta. Najbolje slike, crteži i skulpturice potom će biti izlagani u prostoru vrtića kako bi svi njegovi posjetitelji svjedočili velikoj kreativnosti malenih Krčana.
Jedan od izleta malenih polaznika likovne radionice ovom je prigodom zabilježio fotograf Luka Žanić.