U fokusu interesa i nadalje muško - ženski odnosi

Komedija zagrebačkog kazališta Teatroman Muškarci su s Marsa, žene su s Venere, na Sceni Zidine, uprizorena je 11. kolovoza 2015. godine, oduševivši prepun auditorij, kako duhovitim skeniranjem muško - ženskih odnosa, tako i svojim interaktivnim karakterom.

Naime, Muškarci su s Marsa, žene su s Venere naslov je gotovo kultne knjige iz područja popularne psihologije doktora Johna Graya prvi put objavljen 1993. godine. Polazeći od svog osobnog iskustva doktor Gray inzistirao je na ideji da muškarci i žene imaju različite mentalne sklopove koji se mogu sistematizirati i prilagoditi jedan drugome, pritom nudeći praktične savjete, karakteristično za takav tip literature, organizirane u korake praćene zadacima. Paul Dewandre jednom je prilikom prisustvovao Grayevu predavanju što ga je nadahnulo ne samo da dublje prouči tu problematiku, već i da organizira vlastite radionice namijenjene parovovima na kojima je pokušao prenijeti (novo)stečena znanja. Potaknut uspjehom naposljetku je odlučio tu praksu pretvoriti u interaktivni spektakl, svojevrstan hibrid stand-up komedije i edukativnog seminara.
Na krčkoj pozornici prilagođenu hrvatsku verziju Dewandreova dramskog teksta, u režiji Borisa Kovačevića, izveo je Roman Šušković Stipanović, i to u ulozi voditelja čitavo vrijeme usmjerenog na publiku, tražeći od njih aktivno sudjelovanje, što mu je opuštenim nastupom i karizmom ubrzo i pošlo za rukom. Sama izvedba uvelike je oslonjena na Dewandreov predložak iz kojeg su preuzete ideje i primjeri, a komički efekt proizlazi iz opisa svakodnevnih situacija što ih oblikuju muško - ženski odnosi s kojima se prosječan gledatelj može brzo poistovjetiti. Osim lake identifikacije s problemima i načinima reagiranja u braku, predstavom su bila ponuđena i moguća rješenja vezana uz prevladavanje nesporazuma te izbjegavanje nezadovoljstva i frustracije neočekivanim ponašanjem druge strane. 
Dramski program 59. Ljetnih priredbi nastavlja se komičnom monodramom Ja, deda, 17. kolovoza, te za kraj komedijom U tom mailu piše…, 24. kolovoza.