U blagdanskom raspoloženju, članovi Socijalnog vijeća darivaju potrebite

Prema ustaljenoj praksi, predstavnici Socijalnog vijeća Grada Krka zajedno s Marinkom Margan, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti, povodom nadolazećih božićno-novogodišnjih blagdana, između 14. i 20. prosinca, posjećivat će potrebite obitelji s područja grada Krka, Vrha, Šotoventa i Kornića.

Tom će im prigodom darivati uglavnom izdašne obiteljske poklon-pakete vrijedne 400,00 kn, ali i nešto manji broj onih slađih, dječjih, vrijednih 150,00 kn, s time da korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon-paketa, do prvospomenutog iznosa, mogu odrediti sami. I dok će mališane pored ostalog razveseliti slatkiši, grickalice i slatki napitci, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama, od riže, tjestenine, palente, griza, šećera, ulja, maslaca, začina, kave i čaja, preko sira, namaza od bakalara i suhog mesa, pa sve do slastica, slatkih napitaka i nekolicine higijenskih potrepština. Naposljetku, 52 obitelji dobit će ukupno 64 poklon-paketa što ih je za ovu prigodu, po provedenom postupku nabave, pripremila Trgovina Krk.

Osim što će se na lijep način pomoći korisnicima gradskog Socijalnog programa u ovo vrijeme darivanja, druženja i zajedništva jednokratnom novčanom potporom u iznosu od 500,00 kn izaći će se u susret četirima osobama s prebivalištem na području Grada Krk, koje su radi nezavidnih životnih okolnosti, temeljem odluke nadležnog ministarstva ili na prijedlog Centra za socijalnu skrb Krk, smještene u razne ustanove ili udomiteljske obitelji.

Podsjetimo, temeljem Odluke Gradskog vijeća, u Socijalno vijeće Grada Krka nedavno su, za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine, imenovani: Manuela Margetinac predstavnica Mjesnog odbora Kornić, Ivica Žužić predstavnik Mjesnog odbora Vrh, Josip Depope predstavnik mjesnih odbora Skrbčić-Pinezić, Milohnić i Poljica, Ljiljana Vasilić predstavnica mjesnih odbora Krk Istok i Krk Zapad te Vesna Juzbašić predstavnica Centra za socijalnu skrb Krk.