Turističko promotivni film Otok Krk nagrađen na sedmom Silafestu

Turistički promotivni film Otok Krk, autora Bernardina Modrića, osvojio jednu od glavnih festivalskih nagrada Blue Danube na sedmom po redu Silafestu - međunarodnom festivalu turističkog i ekološkog filma, nedavno održanom u Srbiji.

Međunarodni festivalski žiri kojim je predsjedao dobitnik Oscara za animirani film, proslavljeni Zbigniew Mudzki proglasio je Modrićev uradak najboljim umjetničkim ostvarenjem.
Jedanaestominutni film Otok Krk snimljen je u promotivne svrhe, i to s namjerom da turiste koji na Krk stižu avionima i autobusima upozna s destinacijom, njenim zemljopisnim, kulturno-povijesnim i eno-gastronomskim vrijednostima.
Modrićev film, snimljen u produkciji riječkog Istra filma, već je i ranije nagrađivan na sličnim manifestacijama. Naime, još 2012. godine na 50. Međunarodnom festivalu turističkih filmova održanom u talijanskom gradu Lecceu pripala mu je posebna nagrada za režiju, a iste je godine nagrađen i posebnim priznanjem na 15. Međunarodnom festivalu turističkog filma ITF CRO 2012. održanom u Solinu, u sklopu Interstatasa -  međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza.