Turistički gigant predstavio novosti: Kamp Krk prvi s pet zvjezdica!

novilist.hr, 09. lipnja 2016.
 
Da grad i otok Krk s razlogom drže jednu od čelnih pozicija domaćeg turizma potvrđuje sve ono što je predstavnicima domaćih medija prezentirano u kampu Krk, pravom malom biseru u ponudi tvrtke Valamar Hotels & Resorts koja je, osim kroz svoje objekte u Poreču, Rapcu i Dubrovniku, na jadranskoj obali snažno prisutna i kroz njene otočne smještajne kapacitete locirane u gradu Krku, Baški i Staroj Baški. Iznimno luksuzni obiteljski, ali i ekologiji okrenuti kamp, prvi se u Hrvatskoj okitio s pet zvjezdica.
Valamar Riviera u taj svoj trenutno najluksuzniji kamperski kompleks tijekom protekle četiri godine uložila je čak 68 milijuna kuna, rekao je uz ostalo direktor kampa Zoran Morožin.
 
Vrhunska ponuda
 
Kamp Krk koji se prostire na 11 hektara i u kojem se može smjestiti 1.300 posjetitelja u ljetnu sezonu ulazi s nizom novih sadržaja, uz ostalo s čak četiri bazenska kompleksa prilagođena različitim dobnim skupinama naših gostiju ali i ambiciozno osmišljenim te još ambicioznije realiziranim Bella Vista Premium Villageom - svojevrsnim naseljem formiranim unutar kampa koje nudi smještaj u 63 potpuno nove, prostrane i vrhunski opremljene mobilne kućice, objašnjava Morožin.
To naselje, u dodiru s prirodom, posjetiteljima nudi razinu smještajne usluge kakve se ne bi posramili ni najluksuzniji hotelski objekata, objasnio je Morožin, spomenuvši pri tom i da posjetitelji tog dijela već dobrano ispunjenog kampa mogu guštati u vlastitom bazenu, intimnim sunčalištima ali i nizu zabavnih sadržaja lociranih u tom izoliranom te od prometovanja motornih vozila zaštićenom dijelu kampa.
Krčki kamp u ljetnu sezonu ulazi i s potpuno novim kampleksom grijanih dječjih bazena opremljenih svom silom vodenih igrala, wellness i spa sadržajima, ali i dojmljivo uređenim sanitarnim čvorovima čiji će budući korisnici moći uživati u pogledu na plavo more pred gradom Krkom.
 
Ekologija za pet
 
U red novosti spada i niz uređenih prostora namijenjinih boravku i zabavi mališana, teenagera ali i njihovih roditelja koji od sada imaju prigodu koristiti usluge niza trgovačkih i ugostiteljskih punktova smještenih duž novoizgrađenog središnjeg trga ali i u blizini plaže koju već godinama krasi Plava zastava.
Ekološki savjesno upravljanje kampovima imperativ je u Valamaru pa se tako velika pažnja i u ovoj etapi investicijskog ciklusa poklonila uređenju zelenih oaza kao te svemu što bi se moglo svesti pod tematiku ekologije, energetske učinkovitosti i održivog razvoja, naglasio je na završetku jučerašnjeg predstavljanja novog ponosa krčke turističke ponude direktor Morožin napomenuvši da eco-friendly priču kampa zaokružuje više od tri stotine zasađenih i odnjegovanih maslina ali i djelovanje internog sustava pročišćavanja otpadnih voda koje se, po obradi, koriste za navodnjavanje hortikulture.
 
U kampu 1200 gostiju
 
U čarima novouređenog krčkog kampa ovih dana uživa gotovo 1,2 tisuće uglavnom stranih gostiju što je četvrtina ukupnog broja u najturističkijem mjestu najtursitičkijeg otoka trenutno odsjelih posjetitelja.
 
Vrh kamping turizma
 
Ovom Valamarovom investicijom Grad Krk nedvojbeno ulazi u red vodećih destinacija kamping turizma Hrvatske i sigurna sam da ćemo od sada u našem gradu moći zadovoljiti čak i one najzahtjevnije odnosno najizbirljivije kamping goste kakavih je iz godine u godinu sve više, naglasila je direktorica TU TZ Grada Krka Nataša Jurina. [Mladen Trinajstić]