Turistička zajednica otoka Krka nagrađena na 26. Interstasu - Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza

Na 26. Interstasu - Međunarodnoj smotri turizma, filma i krajobraza, održanoj u Solinu između 13. i 15. studenog ove godine, Turističkoj zajednici otoka Krka dodijeljene su dvije nagrade.

Međunarodna turistička nagrada Zlatni Interstas 2019. krovnoj organizaciji otočnog turizma uručena je za respektabilan rast i razvoj turizma otoka Krka, dok je Posebno priznanje Interstasa 2019. zaslužila osobno i direktorica Turističkog ureda Majda Šale, i to, sukladno obrazloženju, za izvrsnost u kreativnosti razvoja turizma otoka Krka, a time i za aktivan doprinos promicanju hrvatskog turizma u svijetu.

Riječ je o nagradama, poručuju iz Turističke zajednice otoka Krka, koje možemo smatrati rezultatom objedinjenog djelovanja svih otočnih turističkih zajednica i ostalih turističkih subjekata koji zajednički promišljaju razvoj našeg turizma, i koje, naposljetku, predstavljaju izvrstan poticaj za kreiranje i poduzimanje aktivnosti u narednom razdoblju.

(Ovogodišnji Interstas, u sklopu kojeg su, također, priređeni 22. ITF’CRO - Festival turističkog filma i 17. KEA-CRO - predstavljanje hrvatskih gradova/mjesta za Međunarodni zlatni cvijet - CiB, održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.)

 

Interstasovi laureati za 2019. godinu

 

Međutim, to nisu sva pažnje vrijedna priznanja, nedavno, pristigla na adresu Turističke zajednice otoka Krka. Podsjetimo, u sklopu 12. Međunarodne konferencije za kulturni turizam Europe koja se u španjolskom gradu Granadi, krajem listopada, odvijala na temu Kultura i nasljeđe za odgovorne, inovativne i održive turističke akcije, za projekt objedinjavanja kulturno-umjetničke baštine otoka Krka putem digitalne karte dostupan na internetskoj stranici: visitkrk.hr, dodijeljena joj je treća nagrada Europske mreže kulturnog turizma (ECTN), i to u kategoriji vezanoj uz inovacije i digitalizaciju u razvoju i promociji kulturnog turizma. A potom, na 17. po redu turističkom sajmu Swiss International Holiday Exhibition, početkom studenog priređenog u švicarskom Luganu, zaslužila je i nagradu Swiss Tourism Award 2019 za izvrsnost u turizmu, podrazumijevajući pritom inzistiranje na održivom turizmu, očuvanju i isticanju prirodnih i kulturnih bogatstva destinacije te poticanju konkurentnosti i kvalitete.