Trideset godina Judo kluba Krk

Novi list, 17. prosinca 2014.
 
Da judo i Boduli idu ruku pod ruku, potvrđuje proslava trećeg desetljeća uspješnog djelovanja Judo kluba Krk - jednog od članstvom najbrojnijih i najtrofejnijih otočnih sportskih kolektiva. 
Prigodno slavlje judašima, njihovim roditeljima, prijateljima i uzvanicima ispunilo je malu dvoranu krčke srednje škole, u kojoj bez prekida već 30 godina treniraju otočni džudaši, izrastajući u vrijedne i disciplinirane sportaše, ali i zdrave, kvalitetne, radišne i nenasilne ljude kakvima judo sve koji se njime bave nedvojbeno čini, naglasio je, obraćajući se okupljenima, čelnik i pokretač judo aktivnosti na otoku Krku Aleksandar Hrast. 
Vrijedan jubilej proslavljen je prigodnim klupskim turnirom najmlađih otočnih džudaša, prezentacijom te plemenite borilačke vještine od strane onih nešto iskusnijih boraca, ali i svečanom podjelom priznanja i plaketa svima koji su u protekla tri desetljeća obilježili rad kluba i pridonijeli popularizaciji tog olimpijskog sporta na Krku. Klub danas broji 70-ak aktivnih članova mahom mlađeg uzrasta, a tijekom tri desetljeća kroz njega je prošlo više od 1.500 mladih otočana. 
Predstavljajući džudašku današnjicu i bogatu prošlost, Aleksandar Hrast (ujedno i olimpijski judo sudac), slavlje je iskoristio i da prigodnim priznanjima ovjenča one koji su godinama nosili klub na svojim leđima, bivše predsjednike Branka Pajalića, Marija Bonifačića i Čedomira Milera, kao i nedvojbeno najuspješnijeg džudaša u povijesti kluba – Krčanina Zlatka Herića koji je, osim titule prvaka Jugoslavije, u Krk tijekom 90-ih čak pet puta donio i naslov prvaka Hrvatske! (Mladen Trinajstić)