Tribina Otok i njegovi resursi u prevenciji ovisnosti

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenog - 15. prosinca) zagrebačka Udruga Ti si OK organizira tribinu na temu Otok i njegovi resursi u prevenciji ovisnosti. Tribina će se održati 21. studenog 2013. godine u Velikoj vijećnici Grada Krka s početkom u 17.00 sati.

U radu tribine sudjelovati će predstavnici Udruge Ti si OK, Grada Krka, Dječjeg vrtića Katarina Frankopan Krk, Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk, Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Nastavnog Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije (Odjela za školsku medicinu), Centra za socijalnu skrb Krk, Policijske postaje Krk i Kluba liječenih ovisnika Gromača.
U sklopu tribine biti će prezentiran program Male škole socijelanih vještana, namijenjen sedmašima, koji Udruga Ti si OK, pod pokroviteljstvom Ureda za suzbijanje i zlouporabu droga Vlade Republike Hrvatske, provodi u matičnoj, ali i svim područnim jedinicama, Osnovne škole Fran Krsto Frankopan. Riječ je o inicijativi, kao dugoročnom programu učenja socijalnih vještina s naglaskom na asertivnost, usmjerenoj prema učenicima osnovnih škola koji ulaze u posebno osjetljivo i rizično razdoblje. 
Ovom prigodom, pozivaju se svi zainteresirani građani da zajedno sa sudionicima tribine osvijeste problem ovisnosti kod mladih te predlože sadržaje za strukturirano provođenje njihovog slobodnog vremena, i to s ciljem pozitivnog potvrđivanja u društvu.