Tri krčke klape na natjecanju u Zadru

Već su petu godinu za redom predstavnice Osnovne škole Fran Krsto Frankopan nastupile na Festivalu dječjih klapa održanom u Zadru. Školu, ali i otok, ondje su predstavile tri ženske klape, More iz Krka, Rarohujice iz Vrbnika i Puntarke iz Punta, a sve ih je za nastup pripremila profesorica glazbene kulture Ana Jagić Aljić.

U konkurenciji jedanaest dječjih klapa iz Vela Luke, Rijeke, Zadra, Omiša, Splita i Korčule, učenice iz Punta osvojile su izvrsno treće mjesto i nagradu Brončani brodić. Školarke iz Vrbnika natjecanje su završile četvrte, a Krčanke sedme. Žiriju i publici predstavile su se zahtjevnim izvedbama klapskih klasika u četveroglasnoj izvedbi: Momen dragu prva mu je leva, Nemoj šiti stara majko (Rarohujice), Brkica, Mila majko, šalji me na vodu (Puntarke) te Kostreno, Kostreno i Plovi barka (More). 
U odnosu na žiri koji je pjevačicama iz Vrbnika dodijelio ocjene dovoljne tek za četvrto mjesto, mnogobrojna publika okupljena u Hrvatskom narodnom kazalištu imala je nešto drugačije mišljenje. Naime, dugotrajnim i glasnim aplauzom dala je do znanja kako su Rarohujice za njih apsolutne pobjednice. Nagrade je najboljim pjevačima i pjevačicama uručio Zlatan Stipišić Gibonni, inače sin Ljuba Stipišića Delmate - inicijatora ovog natjecanja po kojem ime nosi zaklada - nositeljica organizacije samog festivala.