Trgnuli se krčki hotelijeri: Novogodišnji dočeci diljem Bodulije

novilist.hr, 08. prosinca 2015.
 
Da otok Krk nije privlačan samo ljeti, dokazuju i brojni upiti koje turistički djelatnici ovih dana bilježe vezano uz organizirano dočekivanje Nove godine.
Za razliku od prijašnjih godina kada se na cijelom otoku hotele u kojima su pripremane i organizirane novogodišnje zabave često jedva moglo nabrojati, ispraćaj 2015. i doček 2016. godine organiziraju hotelijeri u gotovo u svim većim destinacijama otoka Krka, rekla nam je Majda Šale, direktorica otočnog TZ-a. Osim kvalitetnog smještaja, otočni hotelijeri ovih dana osmišljavaju i pripremaju niz maštovitih programa uz izuzetnu ponudu hrane i pića, posjetiteljima garantirajući dobru zabavu, uz povoljne cijene.
 
Zdravica u podne
 
Grad Krk i TZ Grada Krka, pored toga, organiziraju i tradicionalnu Novogodišnju zdravicu koja će, točno u podne, posljednjeg dana ove godine na Veloj placi Krčane i njihove goste na najbolji mogući način uvesti u cjelonoćna slavlja kakva će se odvijati u nikad većem broju otočnih mjesta. U ponudi silvestarskih odredišta i ove su godine Njivice gdje će doček biti upriličen u hotelu Beli kamik, dok su novogodišnje zabave u hotelu Malin u Malinskoj već postale dobro znane i iznimno tražene.
Novogodišnji program u Malinu obuhvaća Ribarsku večeru koja će se uz živu glazbu odvijati već 29. prosinca, da bi je već iduću večer dopunio i obogatio Božićno-novogodišnji koncert te šetnja uz baklje, koja će posjetitelje tog uvijek otvorenog otočnog hotela odvesti do crkve sv. Apolinara. Bit će tu i Frankopanska večera uz bogat zabavni, gastro i kostimirani program, kao i svačijem ukusu prilagođen doček koji će se u silvestarskoj noći, ovisno o tome želite li all-inclusive young & fun ili ponešto staloženiji royal doček, odvijati na različitim lokalitetima unutar tog hotela, po cijeni u rasponu od 490 do 590 kuna po osobi.
 
Krk, Punat, Baška...
 
U gradu Krku Nova će se godina dočekivati u hotelu »Dražica« po cijeni od 490 kn (bez smještaja), dok će u Puntu iste noći živo biti u Hotelu Kanajt, gdje će se za svečanu večeru sa čak šest sljedova morati izvojiti 530 kuna. Nakon višegodišnje stanke, u Novu godinu organizirano će iznova moći uploviti i Bašćani, u temeljito preuređenom Heritage hotelu Forza, gdje novogodišnji paket uključuje dva noćenja za dvije osobe, bogati buffet doručak te novogodišnju večeru uz živu glazbu, a sve po cijeni od 436 eura.
Informacije o smještaju u privatnim kućama i apartmanima zasad su izostale, ali će zasigurno i takvih mogućnosti biti na raspolaganju posjetiteljima otoka. Tijekom prosinca na otoku se očekuje oko 1.500 dolazaka i 3,8 tisuća noćenja. To će, ostvare li se najave hotelijera, u odnosu na lanjski prosinac biti 10 posto bolji rezultat, rekla je Šale, zaključivši da će to biti najbolji mogući način okrunjenja rekordne turističke 2015.
 
Sve više cjelogodišnjih hotela
 
Na otoku Krku, unatoč izrazitoj sezonalnosti turističkog prometa, iz godine u godinu ipak je sve više hotela koji ostaju otvoreni tijekom cijele godine. Tu je sad već čitav niz takvih, uglavnom manjih, često obiteljskih objekata pa je cjelogodišnji režim zaživio u hotelu Miramare u Njivicama, Malinu u Malinskoj, hotelu Marina u Krku, Kanajtu u Puntu te odnedavno i u heritage-hotelu Forza u Baški. [Mladen Trinajstić]