Tečaj za osposobljavanje spasilaca na vodi

Kako prenosi Gradsko društvo Crvenog križa Krk, Spasilačka služba Hrvatskog Crvenog križa uskoro započinje s novim ciklusom osposobljavanja spasilaca na vodi za 2014. godinu.

Obzirom da je i ove godine Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije glavni organizator tečaja za našu županiju isti će se održati u Rijeci, na bazenu Kantrida, i to u dvije smjene: od 12. do 18. svibnja te od 19. do 25. svibnja. Međutim svi prijavljeni kandidati najprije moraju pristupiti testiranju kondicijske spremnosti koje će se provesti 08. travnja, također na riječkom bazenu Kantrida, s početkom u 10.00 sati.
Pojedinačna cijena tečaja iznosi 400,00 kn, a da bi mu se pristupilo potrebna je liječnička potvrda o zdravstvenom stanju polaznika koji mora biti stariji od 18 godina. U navedenu cijenu uključeni su troškovi instruktora, osiguranje polaznika, najam bazena i prostorije za predavanje, uvjerenje o osposobljenosti te svečana promocija licenciranih spasilaca. Ostale troškove (po potrebi smještaj i prehranu) snosi pravna ili fizička osoba za koju se vrši osposobljavanje.
Edukacija traje sedam dana (od ponedjeljka do nedjelje) s time da je minimalan broj polaznika osam, a maksimalan šesnaest. Sve ostale informacije mogu se dobiti mailom na nikola.mrdjen@hck.hr ili mobitelom na 099 214 62 06, i to radnim danima između 08.00 i 16.00 sati.