Svibanj u znaku predškolaca

Protekli mjesec zbivanja u Dječjem vrtiću Katarina Frankopan obilježili su predškolci. Kako će oni na jesen krenuti u školu oproštaj od vrtića obilježen je izletima, ali i svečanom završnom priredbom. 

Već tradicionalni izlet odnosno posjet odlagalištu otpada Treskavac ove je godine započeo na drugom dijelu otoka, točnije na Jezeru nedaleko Njivica gdje su djeca upoznala Andreja Radalja, ornitologa i člana Udruge Jezero. Taj znani ljubitelj ptica okupljenim predškolcima ispričao je sve o važnosti položaja Jezera kao ornitološko-migracijeske točke, pokazavši im također na koji se način ptice prstenuju, kojim se pomagalima promatraju i slikaju te kako se glasaju, a bilo je vremena da se odgovori na mnoga pitanja djece i odgajateljica. Potom je uslijedio posjet odlagalištu otpada Treskavac duž kojeg je mališane proveo djelatnik krčkog Komunalnog društva Ponikve Ivan Jurešić. Ondje su imali prilike vidjeli kako se u suvremenom reciklažnom dvorištu razvrstani otpad obrađuje i priprema za recikliranje, dok se nerazvrstani dio najsuvremenijim metodama zbrinjava na odlagalištu. 
Dojmovi s prvog izleta još se nisu slegnuli kada je uslijedio novi. Druga avantura krčkih vrtićara tako je započela razgledavanjem aerodroma u Omišlju te posjetom Martinovom selu, točnije poznatom Gašparovom mlinu, potom i gradu Grobniku, a završila u Kovačiji, u Dražicama. 
I kraj mjeseca obilježili su predškolci svečanom završnom priredbom koju su za sve uzvanike, roditelje i rodbinu, priredili u holu vrtića. Uz pomoć svojih odgojiteljica koje su ih vjerno pratile i poticale prethodnih godina, djeca su pokazala sve što znaju o plesu, pjesmi, glumi, recitiraanju, nakon čega je uslijedilo druženje, i to uz pokoju suzu na rastanku!