Sv. Nikola Krčane uveo u adventsku priču

Ni ove godine omiljeni svetac kojem se najviše vesele najmlađi nije zaobišao naš grad. Bogat program u čast poznatog zaštitnika djece, pomoraca i putnika započeo je već 30. studenog, postavljanjem pošte sv. Nikole na vrata krčkog Decumanusa tako da su mnoga djeca iskoristila priliku te mu u veliki sandučić ostavila poruku s ispisanom ili iscrtanom željom.
Milosrdni svetac i njegovi raspoloženi pomagači u Krk su pristigli 05. prosinca, i to kao što priliči zaštitniku pomoraca - brodom, a nakon dočeka prepunog oduševljenja priređenog na Gradskoj rivi, nikad duža povorka roditelja i sretnih mališana, praćena svirkom limenjaka, svoj je put završila na prigodno uređenoj i netom osvijetljenoj Veloj placi, gdje su najznatiželjniji dobili priliku čak i popričati s omiljenim svecem. Međutim, kako bi dobrodošlica protekla što je moguće srdačnije svojim su se simpatičnim nastupom pobrinuli i zboraši iz Mićih Bodula. 
Priča je potom, 06. prosinca, nastavljena pohođenjem krčkih vrtića i škola, kako bi sv. Nikola i ondje ostavio pokoje iznenađenje kao zahvalu za trud uložen u pripremu uvijek kreativnog programa s kojim ga mališani, bez obzira na uzrast, tradicionalno dočekuju. Podjela darova potom je nastavljena u Galeriji Decumanus, kada je red da sveca pozdrave i podsjete kakvi su tijekom godine bili te prime zasluženo poklon iznenađenje došao na najmlađe krčke klince.
Kao i dosad program sv. Nikoli u čast, uz veliku podršku limene glazbe, zboraša i školaraca - krampusa, realizirao je Centar za kulturu Grada Krka, uvevši u krčku adventsku priču koja se tijekom prosinca nastavlja brojnim blagdanskim sadržajima, od Adventa na Placi, preko humanitarnog božićno-novogodišnjeg koncerta krčkih osnovaca i humanitarne prodaje domaćih slastica, pa sve do Badnjeg jutra u Krku i božićnog koncerta župnih zborova, da bi se naposljetku u Novu godinu uvelo najprije tradicionalnom zdravicom krčkog gradonačelnika, a potom i večernjim zabavno-glazbenim programom.
  • 1
  • -
  • 2